Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Edremit Belediyesi Kasım meclis ayı toplantısı yapıldı

Edremit Belediyesi Kasım meclis ayı toplantısı yapıldı

Edremit Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı Belediye Meclisi Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Kamil Saka, başkanlığında yapıldı.

Edremit Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı Belediye Meclisi Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Kamil Saka, başkanlığında yapıldı.
Belediye Başkanı Kamil Saka, başkanlığında yapılan toplantıda 19 ana gündem ve önergelerle gündeme alınan 12 madde olmak üzere toplam 31 madde görüşülerek karara bağlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, KKTC Girne Belediyesi´nin resmi daveti üzerine katıldıkları Girne Zeytin Festivali ile ilgili bilgilendirme de bulundu.
1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü´nün kapatılarak, iş ve işlemlerinin Zabıta Müdürlüğü bünyesinde yürütülmesi, 2018 Yılı Evsel Katı Atıkların toplanması ve taşınmasına ait tam maliyet esaslı tarifenin belirlenmesi, Edremit Belediyesi Tüzel Kişiliğine ait Güre Mahallesi Hasanpaşa Mevkiinde bulunan taşınmazlarda turizm amaçlı konaklama ve günübirlik tesis yapılması ve işletilmesi amacıyla, 2886 sayılı D.İ.K. nunun 35/c maddesi gereği 29 yıl süre ile ihale edilmek üzere, Riyaset ve Encümene yetki verilmesi, Kızılkeçili Mahallesi´nde mevcut olan Mezarlık Caddesi isminin ?Feyzi Bey Caddesi? olarak değiştirilmesi, Edremit Belediyesi ile Yunanistan´ın Midilli Adası Lesvos Belediyesi arasında, ?Kardeş Kent? ilişkisi kurulması, görüşülerek kabul edildi. İmar ile ilgili konular İmar Komisyonu´na, diğer bazı gündem maddeleri de incelenmek üzere ilgili ihtisas komisyonlarına sevk edildi. Ayrıca komisyonlardan gelen raporlarda tek tek görüşülerek karara bağlandı.
Belediye Başkanı Kamil Saka´nın önergesi ile ?Mülkiyeti Edremit Belediyesi Tüzel Kişiliğine ait Camivasat Mahallesi eski Belediye binası karşısında ki kayıtlı taşınmazın 5393 sayılı Belediye Kanunu´nun ilgili maddeleri gereğince değerlendirilmesi? konusu, ayrıca ?İlçe genelinde, işyerleri tarafından kaldırımlara ve yollara konulan masa ve sandalyelerin düzenlemesi? konuları görüşülerek karara bağlandı. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu