Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edremit Belediyesi kültür hizmetleri devam ediyor

Edremit Belediyesi kültür hizmetleri devam ediyor

Edremit Belediyesi tarafından, ilçenin unutulmaya yüz tutmuş kültürünün gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor.

Edremit Belediyesi tarafından, ilçenin unutulmaya yüz tutmuş kültürünün gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın talimatı ile başlatılan, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve geçmiş yıllarda TRT İzmir Radyosu´nda Türk Halk Müziği Sanatçısı olarak görev yapmış olan Zeki Çiçek tarafından oluşturulan ekip tarafından bölgenin tüm kültürel ve sosyal mirası kayıt altına alınacak.
Toplantıda ilk olarak yapılacak çalışmalarla ilgili, köyden mahalleye dönüşen mahalle muhtarlarıyla bir araya gelindi.
Yapılacak çalışmaların anlatıldığı toplantıda katılan muhtarlara konuyla ilgili bilgiler aktarıldı.
Toplantı sonunda mahalle muhtarlarıyla koordineli olarak alan taramalarına başlanacağı söylendi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Kültür, belirli bir kökten gelmiş bir toplumun ana mayasıdır. Bizim görevimiz ilçemizin geçmişten bugüne uzanan özellikle kırsal mahallelerde unutulmaya yüz tutmuş olan bu değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara bozulmadan bırakabilmektir? dedi.
Toplantıya vekâlet eden Edremit Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar, "Belediye olarak yapılacak bu çalışmayla amacımız yöre kültürümüze sahip çıkmaktır. Kültürlerin canlı tutulabilmesi için, sürekli olarak kullanılması gerekiyor. Yani mayalanmış yoğurt gibi düşünelim, bir parçası ayrılıp maya olarak saklanır. Böylelikle maya da kendini yenilemiş olur. Bir toplumun kültürü de bundan farksızdır. Bu nedenle ?Kullanılmayan kültür ölür´ bizler Edremit Belediyesi adına bölgedeki kültürümüzün yok olmaması, gelecek kuşaklara aktarabilmek için, bu çalışmayı Zeki Çiçek hocamız nezdinde yürütüp kültürel bir miras olarak korumak istiyoruz" dedi.
Türk Halk Müziği Sanatçısı Zeki Çiçek, Edremit´in kaybolan kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarmak için çalıştıklarını açıkladı.

Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı