Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Edremit Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkıyor

Edremit Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkıyor

Edremit İlçesinin geçmişinde önemli yeri olan tarihi yapılar Edremit Belediyesi tarafından onarılıp yeniden halka kazandırılıyor.

Edremit İlçesinin geçmişinde önemli yeri olan tarihi yapılar Edremit Belediyesi tarafından onarılıp yeniden halka kazandırılıyor.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın göreve gelmesinden sonra ilçenin geçmişinde önemli bir yeri bulunan tarihi yapılar yeniden hayat bulmaya başladı.
Kaderine terk edilen ve metruk bir şekilde duran başta Mustafa Kemal Atatürk´ün ilçeyi ziyaretinde kaldığı konak başta olmak üzere Hacı Kabakçı Konağı, şair-yazar Sabahattin Ali´nin yaşadığı ev, Akpınar Evi ve Çevre yolu kenarında ki eski zeytinyağı fabrikasının yeniden hayata kazandırılması çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 14 Nisan 1934´te ilçeye ikinci kez gelişinde konakladığı tarihi binanın Atatürk Kültür Merkezi´ne dönüştürülmesi için yapılan restorasyonda inşaat çalışmaları tamamlanırken iç düzenlemelerine geçildi.
Hükümet Konağı arkasında ki Akpınar Evi´nde ise Anıtlar Kurulu´ndan alınan izin ile aslına uygun bir şekilde restorasyon çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Mülkiyeti Edremit Belediyesi´ne kazandırılan Hacı Kabakçı Konağı, Sebahattin Ali Evi´nde ise restorasyon için hazırlıklar başlatıldı.
Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceğine yön veremezler? anlayışı ile ilçe tarihinde derin iz bırakan yapıları yeniden halkımıza kazandırmak için çalıştıklarını söyleyen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?İlçemizin merkezinde yıllarca metruk bir şekilde duran Atatürk´ün Edremit´i ziyaretine kaldığı konağın tadilatını tamamladık. İç düzenlemelerini yapıyoruz. Atatürk Kültür Merkezi olarak halkımızın hizmetine açacağız. Bunun yanında Akpınar Evi olarak bilinen tarihi yapıda çalışmalarımız devam ediyor. Sabahattin Ali Evi, Hacı Kabakçı Konağı, eski zeytinyağı fabrikası gibi yapıları da tüm halkımızın hizmetine açacağız.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli