Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit Belediyesi´nde toplu sözleşme sevinci

Edremit Belediyesi´nde toplu sözleşme sevinci

Edremit Belediyesi´nde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi ile 2 yıl için işçi maaşlarına % 25, sosyal yardımlara % 34 oranında zam yapıldı.

Edremit Belediyesi´nde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi ile 2 yıl için işçi maaşlarına % 25, sosyal yardımlara % 34 oranında zam yapıldı.
Edremit Belediyesi ile DİSK´e bağlı Genel-İş Sendikası arasında belediyede görev yapan işçileri kapsayan Toplu İş Sözleşmesi düzenlenen tören ile imzalandı.
Belediye Meclis Salonu´nda düzenlenen törende 15 Ağustos 2017´den başlayarak 15 Ağustos 2019 tarihine kadar geçerli olacak olan Toplu İş Sözleşmesi´ne Belediye Başkanı Kamil Saka ile işçilerin bağlı DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan imza koydu.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yaptığı konuşmada ?İmzalanan toplu sözleşmenin hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde koşullar iyileştikçe tüm çalışanlarımızın da çok daha iyi çok daha sağlıklı koşullarda toplu sözleşmelere layık olduğuna inanıyor, gelecek günlerin ülkemiz adına hayırlı olmasını, güneşli güzel günler olmasını temenni ederek bu işi organize eden emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum? dedi.
Kiralık işçiliğe karşı olduklarını emeğin ve emekçinin yanında olduklarını vurgulayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Toplu İş Sözleşmesi´nin işçilere, Edremit Belediyesi´ne ve Edremitlilere hayırlı olmasını diledi.
DİSK Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı´da sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ederek, 15 Ağustos 2017´den başlayarak 15 Ağustos 2019 tarihine kadar geçerli olacak olan Toplu İş Sözleşmesi´nin 192 işçiyi kapsadığını belirterek , ?Ücret artışlarında iki yıl için toplam % 25, sosyal yardımlarda ise % 34 zam yapıldı. Haftalık çalışma saati de 40 saate düşürüldü? dedi.
Toplu İş Sözleşmesi´nin imzalanmasının ardından işçiler belediye önünde lokma döküp davul zurna ile sözleşmeyi kutladılar.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli