Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Edremit, Çevre Projesi için pilot bölge seçildi

Edremit, Çevre Projesi için pilot bölge seçildi

Atıkların kaynağında ayrıştırılması ile ilgili Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Edremit Belediyesi Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu´nun birlikte yürüttüğü çalışmada pilot bölge seçildi.

Edremit´te çevre kirliliğini önleyerek ekosistemlerde doğal dengeyi bozan zararlı atıkların önüne geçebilmek için bir proje başlatıldı.
Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Edremit Belediyesi Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu´nun yürüttüğü çalışmada pilot bölge olarak Altınkum Mahallesi´nde bulunan Doktorlar Sitesi ve Edremit Hamidiye Mahallesi´ndeki Özoğlu Sitesi seçildi.
Sitede yapılan bilgilendirme toplantısında geri dönüşümün önemine vurgu yapan bir sunum yapıldı. Yönetim ve site sakinlerinin katıldığı toplantıda siteye dağıtılan geri dönüşüm kafesi, iç mekan kutusu, cam şişe kumbarası, atık yağ toplama ünitesi, atık pil toplama kutusunun kullanımı hakkında da bilgi verildi.
Proje hakkında bilgi veren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Başlattığımız projenin pilot bölge çalışması bu işin başlangıcı olacak. Atıkların çevreyi kirletmesine müsaade etmeyerek geri dönüşümü sağlayacağız. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkı sunacak hem de hava ve su kirliliğinin azalmasına vesile olacağız. Pilot bölge çalışmasından alacağımız sonuçlarla bunu ilçe geneline yaymayı planlıyoruz. Belediyemiz tarafından plastik ve metal gibi ambalaj atıklar evsel atıklardan ayrı toplanırken, çevre sağlığı ve tabiatın korunması konusunda da vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz? dedi.
Projeye aynı zamanda Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), TEMA Edremit Temsilciliği, Edremit Çevre Sağlığı ve Doğayı Koruma Derneği gibi sivil toplum örgütleri de destek veriyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli