Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Edremit Çocuk Meclisi toplandı

Edremit Çocuk Meclisi toplandı

?Çocukların fikirleri, geleceğin projeleri?

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerin yerel yönetim sistemini daha iyi tanımak için çocuk meclisi oluşturuldu. Gizli oylama ile yapılacak çalışma belirlendi.
Avrupa Yerel Demokrasi Haftası programı nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçede öğrenim gören 45 ilkokul öğrencisi, yerel yönetim sistemini daha iyi tanımak amacıyla Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından ?Çocukların Fikirleri, Geleceğin Projeleri? konulu çocuk meclisi toplandı.
Çocuk Meclisi´ne Belediye Başkanı Kamil Saka, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri için kentte bulunan Yunanistan´ın Midilli Belediye Başkan Yardımcısı Taksiarhis Veros ve Girit-Hanya Belediye Başkan Yardımcısı Eleftheria Alifieraki, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yaptığı konuşmada çocuklara tavsiyelerde bulunarak ?Çocuklar biz kararlarımızı bu meclis salonunda alıyor ve daha sonra uyguluyoruz. Bugün kendiniz de burada demokratik olarak bir üst geçidimizin renginin belirlenmesini oylamaya sunacaksınız. Bunu sizin aranızdan seçtiğiniz meclis başkanı yapacak. Hepinize başarılar diliyorum? dedi.
Ardından yapılan oylama sonucunda Çocuk Meclisi Başkanlığı´na Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Kaan Albayrak, Yardımcılıklarına ise Ata Baykan ve Ekin Çolak seçildi. Çocuk meclisinde Edremit´te bulunan bir üst geçidin ne renk olmasıyla ilgili çocukların fikirlerini almak için gizli oylama yapıldı. Her öğrencinin tek tek oy kullandığı seçim sonucunda üst geçidin mavi renkte olmasına karar verildi. Çocuklara çeşitli hediyeler ve ikramlarda bulunulurken toplu fotoğraf çekilmesi ile Çocuk Meclisi sona erdi. Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli