Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit-Güre için hazırlanan projeler inceleniyor

Edremit-Güre için hazırlanan projeler inceleniyor

Edremit Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı´na bağlı Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu´nu Güre Mahallesi´nde misafir etti.

Edremit Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı´na bağlı Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu´nu Güre Mahallesi´nde misafir etti.
Edremit Belediye Başkan Vekili Filiz Sırma Uluç, Edremit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Herdan, Kültür ve Sanat Koordinatörü Uğur Yaşar, Edremit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nün ilgili teknik personeli, Kültür ve Turizm Bakanlığı´na bağlı Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu´nu misafir ederek Edremit Belediyesi´nin Güre Mahallesi´ne yapmayı planladığı projelerle ilgili yerinde incelemelerde bulundu.
Öncelikle yapım aşamasında olan Güre Bisiklet Yolu´nu inceleyen kurul, sonrasında eski zeytinyağı fabrikasının restorasyon projesi, Güre Meydanı´na yakın zamanda yapılması planlanan meydan düzenleme projesini yerlerinde inceleyerek fikir alışverişinde bulundu.
Edremit Belediye Başkan Vekili Filiz Sırma Uluç, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan´ın talimatıyla hazırlanan projeleri yerinde inceleyerek kurulun katkılarıyla detaylandırdıklarını söyledi.
Güre´nin yıllardır kötü durumda olan meydanına, atıl haldeki zeytin fabrikasına yeni bir soluk kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Uluç, ?Güre´yle ilgili çalışmalarımıza Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´yle yaptığımız işbirliğiyle vatandaşlardan en çok şikayet alan kırsal Güre Mahalle yolunun yapımıyla başladık. Ardından yürüyüş ve bisiklet yolunun yapımına başlayarak projeyi Güre´ye kazandırma yolunda önemli adım bir adım daha attık. Yapım aşamasında olan bisiklet ve yürüyüş yolu çok yakında hizmete girecek. Güre ile ilgili yeni projeleri tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli