Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Edremit kan donduran cinayetle sarsıldı

Edremit kan donduran cinayetle sarsıldı

Edremit ilçesinde kendisinden 5 günden bu yana haber alınamayan İsmail Özbek´in (63) evine kapısı kırılarak girildi.

Edremit ilçesinde kendisinden 5 günden bu yana haber alınamayan İsmail Özbek´in (63) evine kapısı kırılarak girildi. Eve giren polis ekipleri kendisinden haber alınamayan adamın cesedini buzdolabının içinde battaniyeye sarılı olarak buldu. 

Edinilen bilgiye göre; Evinde tek başına yaşayan İsmail Özbek´den (63) uzun süre haber alamayan apartman sakinleri, daireden kötü kokuların yayılmasıyla polis ekiplerine haber verdi. Kötü kokunun yayıldığı daireye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kapı kırılarak girilen dairede, ekipler kötü kokunun geldiği yeri bulmak için her yeri didik aramaya başladı. Son olarak kapısı koli bandı ile kapatılan buzdolabına yönelen ekipler, dolabın kapağını açtıklarında gözlerine inanamadı. Yapılan ilk kontrolde Özbek´in kesici aletle ve boğularak öldürüldüğünün anlaşılması üzerine Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği´nce çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda İsmail Özbek´in yalnız yaşadığı, ikametinin odalarını belli bir ücret karşılığı kiraya verdiği bilgisi edinilmesi üzerine evde kiracı olarak kalan şahıslara yönelik çalışma derinleştirildi. 

Polis, maktulün evinde kiracı olarak kalan şahıslardan Niyazi Y.´nin (41) basit yaralama, mala zarar verme ve başkasına ait banka ve kredi kartını izinsiz kullanmak suçlarından arandığını tespit etti. Şüpheli, Edremit ilçe merkezinde farklı bir evde saklandığının tespit edilmesi üzerine yapılan operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı. 

Cinayet zanlısı Niyazi Y. yapılan ilk sorgusunda olayı kendisinin gerçekleştirdiğini, maktulün kendisine yaklaşık 10 gün önce ikamette yalnız oldukları esnada cinsel birliktelik teklif ettiğini, bunun üzerine tartıştıklarını ifade etti. Akabinde İsmail Özbek´i karın ve göğüs bölgesinden bıçaklayarak yaraladığını ve çarşaftan kopardığı bez ile boğarak öldürdüğünü cesedini ise buzdolabının içerisine koyarak olay yerinden ayrıldığını söyledi. 

İsmail Özbek´in cesedi savcılık incelemesinden sonra kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu´na gönderildi. İlk belirlemelere göre yaşlı adamın eşinden ayrı olduğu, 2 çocuğu bulunduğu oğlu ve kızının ise yurt dışında yaşadığı bilgisine ulaşıldı. 



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli