Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit ?Karpuz´da çok iddialı

Edremit ?Karpuz´da çok iddialı

Edremit´te ilk hasat karpuz tarladan toplandı.

Edremit´te ilk hasat karpuz tarladan toplandı.
Edremit Belediyesi tarafından 25 yıl sonra tarıma açılan arazilerde yapılan ekilişler ilk hasadını verirken elde edilen karpuzlar Adana´ya rakip oldu.
Kuzey Ege´nin incisi iç turizmin merkezi ünlü tatil beldesi Edremit bu kez üretim ve tarımla gündeme geliyor.
Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan´ın göreve başlamasından sonra 25 yıldır ekilmeyen Edremit Ovası´nda ki 146 dönüm arazide yeniden ekim yapıldı. Geçtiğimiz hafta kabak ve salatalık hasadından sonra karpuzdan da ilk ürün elde edildi. Üretilen karpuzlar lezzetli karpuzuyla ünlü Adana´da üretilen karpuzlara rakip oldu.
Edremit Belediye Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu Üyesi Hasan Güçlü Sakallı, 25 yıl sonra tarımsal üretime başladığımız arazilerde domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, kavun, karpuz, fasulye ve salatalık ekimi yapıldı. Tarımsal kalkınma kooperatifleri yaptığımız ortak hizmet projesi kapsamında arazilerin yeniden üretime kazandırılması çiftçilerimize yeniden gelir elde etme olanağı sağlayacak.? dedi.
Çıkrıkçı Mahallesi Muhtarı ve S.S. Çıkrıkçı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tahsin Yıldız, ?Edremit Belediyesi ile yaptığımız ortak hizmet projesiyle ilk olarak domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, kavun, karpuz, fasulye ve salatalık ekimi yaptık. Salatalık ve kabağın ardından karpuzunda hasadını elde ettik. Bizlere bu imkânları sağlayan ve yeniden ekime teşvik eden Edremit Belediyesi´ne teşekkür ediyoruz.? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Edremit Karpuz iddialı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli