Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Edremit, ?Körfez Çevre ve İklim Değişikliği Çalıştayı?na hazır

Edremit, ?Körfez Çevre ve İklim Değişikliği Çalıştayı?na hazır

Edremit, 27 Temmuz Pazartesi günü Körfez Çevre ve İklim Değişikliği Çalıştayı´na ev sahipliği yapacak.

Edremit, 27 Temmuz Pazartesi günü Körfez Çevre ve İklim Değişikliği Çalıştayı´na ev sahipliği yapacak.
Körfez Çevre ve İklim Değişikliği Çalıştayı´nın birincisi Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde 27 Temmuz Pazartesi günü 10.00 ile 18.00 saatleri arasında Edremit´te gerçekleştirilecek. Deniz ve kıyı kirliliği, kanalizasyon, şebeke ve arıtma tesisleri, çevre bilinci ve koruma kültürü, iklim değişikliği ve önlemler gibi konu başlıklarının konuşulacağı çalıştaya kent konseyleri ve çok sayıda çevre derneği katılacak.
Edremit Kent Konseyi Başkanı Özlem Aytekin, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın açılış konuşmalarını gerçekleştireceği çalıştaya Balıkesir Üniversitesi´nden Prof. Dr. Burhanettin Farizoğlu da davetli konuşmacı olarak katılacak.
Çalıştay kapsamında konusunda uzman birer moderatörün bulunacağı 5 atölye masası kurulacak, katılımcılar; deniz ve kıyı kirliliği, kanalizasyon, şebeke ve arıtma tesisleri, çevre bilinci ve koruma kültürü, iklim değişikliği ve önlemler gibi konu başlıklarını çalışacak. Sorun ve çözüm önerilerinin sunulacağı çalıştay sonucunda bir rapor hazırlanarak yol haritası oluşturulacak.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin ilgili daire başkanlıkları, BASKİ gibi ilgili kurum ve kuruluşların da yer alacağı çalıştay kapsamında ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü´nden Doç. Dr. Ahmet Öztopal´ın konuşmacı olarak yer aldığı "En Büyük Küresel Tehdit; İklim Değişikliği" konulu bir konferans gerçekleştirilecek.
Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek çalıştayın diğer paydaşları; Edremit Kent Konseyi, Edremit Çevre Platformu, Ayvalık Kent Konseyi, Gömeç Kent Konseyi, Burhaniye Kent Konseyi, Havran Kent Konseyi ve Körfez Çevre Platformları olarak açıklandı.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli