Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit Körfeze 200 milyon liralık alt yapı yatırımı

Edremit Körfeze 200 milyon liralık alt yapı yatırımı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Edremit Körfez Bölgesine 200 milyon liralık alt yapı yatırımı yapılacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Edremit Körfez Bölgesine 200 milyon liralık alt yapı yatırımı yapılacak.
Edremit Altınoluk ve Narlı Mahallelerinde 27,3 milyon liralık atık su arıtma tesislerinin temelleri törenle atıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü´nce Edremit ilçesinde Altınoluk ve Narlı mahallelerinde yapılacak olan yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki Altınoluk ve Narlı Atıksu Arıtma Tesisleri´nin temelleri atıldı. Temel atma töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit körfezi bölgesine yapılacak olan içme suyu ve atık su tesisleri için 200 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi.
8,3 milyon liraya mal olacak olan Altınoluk ve 19 milyon liraya mal olacak olan Narlı Atıksu Arıtma Tesislerinin temel atma törenlerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlk olarak Altınoluk Atıksu Arıtma Tesisi temel atma töreni gerçekleştirilirken burada düzenlenen törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit körfezi bölgesine içme suyu ve atık su tesisleri için 200 milyon liralık yatırım yapılacağını belirterek ?Bugün mevcut olan 80 bin kişilik arıtma tesisine 40 binlik ilave yapıyoruz 120 bine çıkıyor. Narlı´da yine Edremit Belediyemizin BASKİ´ye devrettiği yerde 40 bin kişilik atık su arıtma tesisinin temelini atmış olacağız. Tabi bunlar çevremiz ve sağlığımız için önemli" dedi.
Altınoluk, Zeytinli, Akçay Güre´den Burhaniye´ye kadar olan bölgede atık su arıtma tesisi kapasitesini 650 bin kişiye çıkartacaklarını ifade eden Uğur "Denizlerimiz ve çevre temiz olsun. Bunların maliyeti 200 milyonun üzerinde kaynak gerektiriyor. Bununla ilgili bir taraftan proje çalışmaları tamamlanıyor ve finansı ile ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. Burada yaptığımız tesisin maliyeti 8.3 milyon lira. Narlı´da
yapacağımız tesis maliyeti de 19 milyon lira. Bu tesisler ucuza olan işler değil. Mıhlı Çayı´ndan Akçay Çayı´na kadar olan alanda kanalizasyon şebekesi de olacak. Bunlar tamamlanınca çevremizde temiz kalacak" şeklinde konuştu.
Mezbaha kurulacak ilçeler arasında Marmara´da var
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı´nın çalışmaları hakkında da bilgiler veren Uğur şöyle konuştu: "Kırsal Hizmetler Dairemizin yapmış olduğu çalışmalar var. İlimize 10 yeni mezbaha kazandırıyoruz. Ayvalık, Gömeç, Edremit, Güre, İvrindi, Balya, Sındırgı, Dursunbey, Marmara Adası´na mezbaha yapıyoruz. İstiyoruz ki kesilen hayvanlar da veteriner kontrolünden geçsin. Meyve halleri, bütün gıdalar oradan geçiyor. İnşallah Büyükşehir bu mezbaha işini de Haziran sonuna kadar da bu bölgede çözüyoruz.
Konuşmaların arından Başkan Uğur, BASKİ Genel Müdürü Bayram ile birlikte yüklenici firma yetkilisi ile pazarlık yaptı.
Pazarlık sonrası tesis yapım işini bir ay önceye çeken Uğur, daha sonra protokol üyeleri kurban kesimi ve duaların ardından temel atma törenini gerçekleştirdi. Tören ardından Narlı Atık Su Arıtma Tesisi temel atma törenine katılan Uğur ve beraberindekiler burada da dualar eşliğinde kurban kesimi ardından temel atma törenini gerçekleştirdiler. Başkan Uğur burada da yüklenici firma ile yaptığı pazarlık sonrası yapım işini bir ay önceye çekerken, her iki tesisin de 2016 yılı içinde tamamlanarak hizmete gireceğini açıkladı.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli