Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Edremit kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutluyor

Edremit kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutluyor

Edremit´in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

Edremit´in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenecek törenlerle kutlanacak.
9 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulan Edremit ilçesinde esaretten kurtuluşun 95. Yılı Cumhuriyet Meydanı´nda törenler düzenlenecek.
Bugün saat 10.00´da başlayacak olan törenlerde resmi programın dışında önceki yıllarda olduğu sivil toplum örgütlerinin katılımı ile kortej geçişleri yapılacak.
Edremit´in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, kurtuluşun önceki yıllarda olduğu gibi halkla birlikte coşku içerisinde kutlanabilmesi için program hazırladıklarını ifade etti.
Edremit´in 797 gün işgal altında kaldıktan sonra 9 Eylül 1922´de düşmanın kovulması ile özgürlüğüne kavuştuğunu ifade eden Başkan Saka, Mustafa Kemal Atatürk, Edremit´in tarihinde önemli bir yeri bulunan Kuva-yi Milliye kahramanı Kaymakam Şehit Hamdibey ve tüm şehitleri andığı mesajında şunları kaydetti: ?Edremit´imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutlamanın mutluluk ve gururunu yaşarken diğer yandan bir yıl önce demokrasimize yönelik darbe girişiminde bulunan FETÖ´sü, PKK´sı, IŞİD´i gibi ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden tüm hain şer odaklarını bir kez daha lanetliyorum.? Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli