Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Edremit sahillerinde mavi bayrak sayısı arttı

Edremit sahillerinde mavi bayrak sayısı arttı

Temiz denizin sembolü olarak Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen Mavi Bayrak, Edremit´te 7 ayrı noktaya verildi.

Temiz denizin sembolü olarak Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen Mavi Bayrak, Edremit´te 7 ayrı noktaya verildi. Geçen yıl 4 olan Bayrak sayısı bu yıl 7´ye yükselirken Akçay kordon boyunda ki halk plajına 13 Ağustos Perşembe (bugün) düzenlenecek tören ile Mavi Bayrak asılacak.
Temiz denizin sembolü olarak Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen Mavi Bayrak 2015 yılında Edremit´te Akçay, Güre ve Altınoluk Mahallesi´nde ki 7 ayrı plaja verildi.
TÜRÇEV Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörlüğü tarafından yıl boyunca yapılan denetimler sonucunda Edremit sahillerinde Altınoluk Mahallesi´nde Antandros Halk Plajı, Özdemir Kent Sitesi önü Halk Plajı, Heramis Tatil Köyü önü Plajı, Altıner Otel önü Plajı, Güre Mahallesi´nde Melek Hanım Halk Plajı, Akçay Mahallesi´nde kordon boyunda ki Halk Plajı ve Yeni Mahalle Halk Plajı olmak üzere 7 ayrı plaj Mavi Bayrak almaya hak kazandı.
Konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli-Dalyan´dan başlayıp, Altınoluk-Mıhlı´ya kadar uzanan Edremit sahillerinde Mavi Bayrak sayısının çoğaltmayı hedeflediklerini ifade ederek, ?Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından her 15 günde bir yapılan deniz suyu analiz sonuçlarının olumlu sonuç vermesi denizlerimizin temiz olduğunu gösteriyor. Geçen yıl 4 olan Mavi Bayrağımızı bu yıl 7´ye yükselttik. İlçemiz sahillerinde ki Mavi Bayrak sayısının önümüzde yaz daha da arttırmayı hedefliyoruz.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı