Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Edremit tarihi evleri restorasyonla hayat buluyor

Edremit tarihi evleri restorasyonla hayat buluyor

Tarihi dokusu eşsiz mimarisi ile kültür dünyasına armağan edilen tarihi Edremit Evleri, Balıkesir Valiliği´nin katkılarıyla restore edilerek, gün yüzüne çıkarılıyor.

Tarihi dokusu eşsiz mimarisi ile kültür dünyasına armağan edilen tarihi Edremit Evleri, Balıkesir Valiliği´nin katkılarıyla restore edilerek, gün yüzüne çıkarılıyor.
Edremit´in kültürel zenginliklerinin korunması ve yaşatılması duyarlılığıyla hazırlanan Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Edremit Belediyesi tarafından desteklenen toplamda 2 milyon 277 bin 495 TL bütçeli "Tarihi Edremit Evleri Gün Yüzüne Çıkıyor Projesi" hızla çalışmalarına devam ediyor.
Balıkesir turizmine büyük katkı sağlayacağı düşünülen "Tarihi Edremit Evleri Gün Yüzüne Çıkıyor Projesi" kapsamında tarihi Edremit evleri de yeniden hayat buluyor.
Proje ile Edremit ilçesinde Gazi İlyas Mahallesi, Tuzcumurat Mahallesi, Kapıcıbaşı Mahallesi ve Hacıtuğrul Mahallelerinin kesişme noktalarını içeren Gazi İlyas Caddesi üzerinde bulunan 14 adet tescilli, 6 adet yapılaşmamış parsel ve 33 adet tescilsiz taşınmaz kültür varlıklarının sokağa bakıveren cepheleri ile birlikte tarihi mimariye özgü sokak dokusu ve kentsel mobilyaları ile korunması, sağlıklaştırılarak yaşatılması, kültür turizmine kazandırılarak Edremit´te 4 mevsim boyunca turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi hedefleniyor.
Tarihi sokak projesi ile ilgili açıklama yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, "Eşsiz mirastan gurur duyulması amacıyla hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile Edremit Belediyesi tarafından desteklenen projemizle Kuzey Batı Anadolu´daki geleneksel ev mimarisinin önemli örneklerinden sayılan tescilli yapılar dışı sofalı, mimari ayrıntıları ve süsleme özellikleriyle dikkat çeken yapılar gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacaktır. Edremit´te kültürel turizmin geliştirilmesine önemli bir kapı aralayacak proje kapsamında restore edilecek tarihi sokağın kültür turizminin geliştirilmesinde önemli bir fonksiyon üstleneceğini öngörmekteyiz. Bu nedenlerle çok önemsediğimiz projemizin bu aşamalara gelmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ersin Yazıcı´ya, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyelerine, Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Üyelerine ve Edremit Belediye Başkanlığı´na teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Kültür projesi ve bu kapsamanda yürütülen tarihi Edremit evlerinin restorasyonu ile ilgili konuşan Vali Ersin Yazıcı ise, projenin Balıkesir turizmine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli