Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Edremit yurt dışı turizmi için önemli adım atıldı

Edremit yurt dışı turizmi için önemli adım atıldı

Aeneas Rotası Projesi, İstanbul´da görüşüldü.

Aeneas Rotası Projesi, İstanbul´da görüşüldü.
Aeneas Rotası Projesi´nin hayata geçmesi için çalışmalar devam ederken, bölge turizmi açısından önemli olan Kültür Rota Adayları Değerlendirme Toplantısı İstanbul´da gerçekleştirildi.
Edremit Belediyesi´nin bölgedeki kültür turizmini geliştirmek üzere başlattığı projenin, Avrupa Konseyi tescilli kültür rotaları listesine alınması konusunda çalışmalar devam ediyor.
Aeneas rotasının başlangıcı olan Edremit´in, tarihe yön verecek olan rolünü Avrupa´ya tanıtmak için harekete geçen Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, verdiği talimatla projenin gerçekleşmesi için gerekli tüm temasların sağlanması gerektiğini belirtti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet ile Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitü Direktörü Stefano Dominioni´nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Tamer Acar katıldı.
Edremit Körfezi´nde bölge turizminin gelişmesi açısından önemli olan kültür rotası projesinin sunumunu İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personeli Elisa Falcini Becer gerçekleştirdi.
Proje Türkiye´den davet edilen 2 rotadan birisi olmasının yanı sıra, yine Türkiye´de bir yerel yönetimin başvurduğu Akdeniz´deki ilk ve tek arkeolojik kültür rotası olmasıyla da büyük önem taşıyor.
Projede hedeflenen noktaya ulaşıldığında Edremit´in Avrupa´da tanınırlığı ve turistik potansiyelinin artacağı düşünülüyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli