Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Edremit Zeytin Kümelenmesi projesi ele alındı

Edremit Zeytin Kümelenmesi projesi ele alındı

Edremit Belediyesi öncülüğünde Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Teknik Destek Programı kapsamında yürütülen Zeytin Kümelenmesi projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.


GMKA Teknik Destek Programı kapsamında Mart ayında alınan finansman desteğiyle başlatılan ?Edremit Zeytin Kümelenmesi Kuruluyor? projesinin değerlendirme toplantısı Edremit Belediyesi öncülüğünde Edremit Ticaret Odası, Edremit Ziraat Odası ve Edremit Meslek Yüksekokulu yetkilileriyle yapıldı. Teknik destek kapsamında oluşturulan ve projenin önemli çıktısı olan ?Stratejik Rapor ve Yol Haritası? yapılan toplantıda kurum yetkilileri tarafından değerlendirilerek, ileride atılacak adımlar belirlendi.
Önümüzdeki aylarda yapılacak olan bilgilendirme toplantısı ile Edremit Zeytin Kümesi kurucu üyeleri belirlenerek, kümenin oluşturulması sağlanacak.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Edremit Zeytin Kümesi sayesinde bölgemizi ticaret ve ihracat potansiyelini güçlendirip özellikle küçük işletmelerin büyümesine sağlayıp rekabet gücünü artıracaktır. Ayrıca küme sayesinde daha çok kullanılacak olan Edremit Yeşil Çizik Zeytin Coğrafi İşareti ile bölgemizin ve marka şehir ilçemizin tanınırlığı konusunda büyük katkılar elde edilecektir? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli