Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Edremit, Zeytin Sonu Hasat Şenliği´ne hazır

Edremit, Zeytin Sonu Hasat Şenliği´ne hazır

Edremit´te 20 Ocak tarihinde yapılacak olan Zeytin Hasat Sonu Şenliği için geri sayım başladı.

Kaymakam Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka, şenlik düzenleme komisyonu ile bir araya gelerek son hazırlıkları gözden geçirdiler.
Edremit´te 20 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olan Zeytin Hasat Sonu Şenliği öncesinde, zeytin sektöründe yıllardan bu yana süregelen ve hasadın son gününde ?meci? olarak adlandırılan geleneğin zeytin ve zeytinyağına dikkat çekmek amacıyla şenlik olarak düzenlenmesi ile ilgili son hazırlıklar gözden geçirildi.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, ilçenin en önemli geçim kaynaklarından olan zeytin sektörünün gelişime katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, ilçenin her alanda olduğu gibi en önemli geçim kaynağı olan zeytin sektörünün de daha ileri sevilere taşınması için bir araya geldiklerini belirterek 20 Ocak´ta ki şenliğe sektör temsilcilerini ve vatandaşları davet etti.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´da ?Bu şenlikte dünyanın en kaliteli zeytinyağlarını üreten Edremit yöresi zeytinyağlarımızı, tescilli çizik zeytinlerimizi daha iyi tanıtmak, üreticinin sorunlarına dikkat çekmek, üretici ve tüketiciyi bir araya getirerek en önemli geçim kaynaklarımızın başında yer alan zeytin ve zeytinyağımıza dikkat çekmek istiyoruz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu