Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Edremit, Aeneas Kültür Rotası Sertifikası’na kavuştu

Edremit, Aeneas Kültür Rotası Sertifikası’na kavuştu

Türkiye’den başlayarak Avrupa’da biten tek kültür rotası Aeneas Kültür Rotası Türkiye sertifika töreni gerçekleştirildi. Türkiye’de bir ilk olan Avrupa Konseyi onaylı Aeneas Kültür Rotası’nın sertifikası Avrupa Konseyi Kültür Rota

Türkiye’den başlayarak Avrupa’da biten tek kültür rotası Aeneas Kültür Rotası Türkiye sertifika töreni gerçekleştirildi. Türkiye’de bir ilk olan Avrupa Konseyi onaylı Aeneas Kültür Rotası’nın sertifikası Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitüsü Direktörü ve EPA İcra Kurulu Sekreteri Dr. Stefano Dominioni tarafından Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’a takdim edildi. 
Edremit Belediyesi tarafından 29 Nisan 2021 tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde toplanan Avrupa Konseyi Kültür Rotalarına İlişkin Genişletilmiş Kısmi Anlaşma – EPA’nın Genel Kurulu’na yapılan sunumun ardından 17 proje arasında 35 ülkenin oy birliğiyle en başarılı seçilen ve ilk sırada kabul edilerek tescillenen Aeneas Kültür Rotası Projesi sertifikası Edremit Belediyesi’ne düzenlenen törenle verildi. 
Türkiye’den başlayan ilk kültür rotası olan Akdeniz’de 5 ülkeyi kapsayan Aeneas Kültür Rotası Türkiye Sertifika Töreni ve “Aeneas’ın İzinde” kapanış toplantısı Edremit ilçesinde yapıldı. Edremit Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Dış İlişkiler Birimi tarafından yürüttüğü projenin kapanış toplantısı yapıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Aenesas, İda’nın ağaçlarından gemiler yaptı. O gemiler onu Roma İmparatorluğu’nun kuruluşuna taşıdı. Yıllar sonra da Fatih Sultan Mehmet’in de İda’nın ağaçlarından gemiler yaptığını görürüz.” dedi. 
Daha sonra katılımcıların temsilcileri birer açılış konuşması yaptı ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 
Konuşmaların ardından Aeneas Kültür Rotası Sertifikası, Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitüsü Direktörü ve EPA İcra Kurulu Sekreteri Dr. Stefano Dominioni tarafından Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’a takdim edildi. 
“ARISTE Eğitici ve Turizm Dijital Platformu” oturumunda Aeneas Rotası Derneği tarafından “Dijital Platform Sunumu, İtalya Sapienza Üniversitesi tarafından “ARISTE platformunda kullanılan dijital anlatım ve kültür mirası iletişim startejileri” konulu sunum, Edremit Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından “ARISTE Antandros Arkeolojik Alanında Sanal Geziler” konulu sunumlar gerçekleştirildi. 
“Aeneas: Türkiye ve İtalya arasında ortak kültür mirası” konulu oturumda Troas ve Latium bölgesinde ki Aeneas: Mitoloji ve Arkeoloji” Uluslararası arkeolojik sempozyum bildirileri anlatıldı. 
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli