Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Edremit Alsancak Cami inşası bitti gibi

Edremit Alsancak Cami inşası bitti gibi

Edremit'in Gazicelal Mahallesi 75. Yıl İlköğretim Okulu karşısındaki 2000 metrekarelik alanda yapımına 2012 yılında inşaatı başlayan

Edremit’in Gazicelal Mahallesi 75. Yıl İlköğretim Okulu karşısındaki 2000 metrekarelik alanda yapımına 2012 yılında inşaatı başlayan, bir yıldır ibadet yapılabilen ve kapalı alanında aynı anda 1500 kişinin ibadet yapılabileceği “Edremit Alsancak Camisi” bitimi son aşamaya geldi.
Edremit Körfezinde ki Edremit Ulu Camisinden sonra Edremit’in 2. büyük camisi olan “Edremit Alsancak Camisi”nin minaresinden birisi tamamlanırken, diğer minarenin yapımı sürüyor.
Kubbelerin kapatılması, caminin dış mozaik sıvaları, cami içi nakkaş işlemeleri ve cami içi çini kaplaması hayırseverlerin yardımlarıyla bitirildi.
Camiin halıları, avizeleri, dışarıda tuvaletler, abdesthane, şadırvanlar ve çevrenin düzenlemesi işinin kaldığını, hayırseverlerden destek beklediklerini söyleyen Alsancak Camii Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Musa Umutlu, “Edremit Alsancak Camisi”nin iki yıl içerisinde tamamı bitirilerek ibadete açılacağını müjdelemiştik. Bugün artık son aşamaya geldik. Bugüne kadar camimize yardım eden tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Rabbim yaptıkları hayırları kabul etsin. Camimiz iki yılda hızlı bir şekilde tamamlanarak sadece birkaç küçük eksikleri kaldı. Bu eksikler içinde yine hayırsever insanlarımızdan destek bekliyoruz.” dedi.



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı