Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Edremit Körfezinde Hava Trafiği Artıyor

Edremit Körfezinde Hava Trafiği Artıyor

Edremit Körfezindeki Kocaseyit Havalimanına Pazartesi, Perşembe ve Cuma Pegasus Hava Yolları İstanbul'dan Edremit'te karşılıklı seferler için ilk uçuşu başlattı.

Edremit Körfezindeki Kocaseyit Havalimanına Pazartesi, Perşembe ve Cuma Pegasus Hava Yolları İstanbul'dan Edremit'te karşılıklı seferler için ilk uçuşu başlattı.
Kocaseyit Kavalimanına 16 Aralık'tan itibaren Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere Pegasus Hava Yolları haftanın üç günü Sabiha Gökçen'den Edremit'e ve Edremit'ten İstanbul Sabiha Gökçen'e karşılıklı seferlerin ilkini Boing 737- 800 tipi Berna isimli 189 yolcu kapasiteli uçak ile uçuşu 164 yolcusu ile Edremit Körfezi'ne geldi.
Pegasus Havayollarına ait Bere adlı Boing 737- 800 tipi uçağın Edremit Kocaseyit Havaalimanı apronuna girişi esnasında Havalimanı itfaiyeleri adet gereği uçağa iki yangın söndürme aracının su sıkıp, yağmurlama yaparak karşılaması ilgi çekti.
Pegasus Hava Yolları ile Körfeze ilk gelen yolcuları Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Koca Seyit Havalimanı Müdürü Mehmet Kaya ve Müdür Yardımcısı Fatih Göktaş, Burhaniye AK Parti İlçe Başkanı Özer Koyuncu, AK Parti Burhaniye Belediye Başkan Adayı Necdet Uysal birlikte karşıladılar.
Havalimanı'nın Edremit Körfezi ve bölge ekonomisine büyük canlılık getireceğini açıklayan ve Uçuşlar bizi dünyaya bağlayacak” diyen AK Parti Burhaniye Belediye Başkan Adayı Necdet Uysal, Kocaseyit Havalimanı'na gelen uçak sayısını arttırmak ve uluslararası uçuşların desteklenmesi gerektiğini söyledi.
İstanbul ile İzmir arasında tek havalimanının Edremit Körfezindeki Kocaseyit Havalimanın olduğunu ve bu Havalimanın Anadolu'nun Avrupa'ya ve Dünyaya açılan son noktası olmasının önemli bir şans olduğunu vurgulayan Burhaniye Belediye Başkan Adayı Necdet Uysal, Bölgemizdeki ekonomik hareketliliğinin yükselmesi için işadamları ile halkımız gibi kendilerinin de havalimanına sahip çıkacaklarını söyledi.
Pegasus Havayolları ve Borajet Havayollarının devam eden uçuşlarına ilaveten Öger Tur'un 6 Haziran 2014 tarihinden itibaren Edremit Kocaseyit Havalimanına Dussedof'tan direkt uçuşların başlayacağı bilgisi verildi.
Pegasus Hava Yolları ile Körfeze ilk gelen yolcuları ve uçuş ekibini karşılamaya Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Koca Seyit Havalimanı Müdürü Mehmet Kaya ve Müdür Yardımcısı Fatih Göktaş, Burhaniye AK Parti İlçe Başkanı Özer Koyuncu, AK Parti Burhaniye Belediye Başkan Adayı Necdet Uysal ile Pegasus Hava Yolları temsilcisi ve Edremit Turizm Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Ergün katıldı.
PEGASUS'TAN, İSTANBUL- EDREMİT DİREK UÇUŞLARI
Pegasus Edremit Uçuş Seferleri 16 Aralık 2013 İtibariyle Başladı.
Pazartesi, Perşembe ve Cuma Günleri İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı  - Edremit Kocaseyit Havalimanı Kalkış Saati : 06:30 ve Varış Saati :  07:35
Edremit Kocaseyit Havalimanı  –İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Kalkış Saati : 08:05  ve Varış Saati :  09:05 olduğu açıklandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false