Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Edremit’ Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi açıldı

Edremit’ Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Körfez Bölgesi’ne hizmet verecek olan Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Körfez Bölgesi’ne hizmet verecek olan Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. 
Ultrason, hemogram cihazı ve yoğun bakım ünitesi bulunan merkezde tüm cerrahi operasyonlar yapılabilecek. 
Can dostların sağlık ve yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla faaliyete alınan Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi; tüm Körfez bölgesinin ihtiyacına cevap verebilecek kapasitede planlandı. 
Ameliyathane, tedavi birimi, bakım odasından oluşan; röntgen, ultrason, hemogram cihazı ve yoğun bakım kabini gibi sokak hayvanlarının teşhis ve tedavisi için gerekli tüm donanımın bulunduğu merkezde; hastalık tedavileri, aşılama çalışmaları, parazit uygulamaları, kısırlaştırma ve diğer cerrahi operasyonlar gerçekleştirilecek. Merkezin yanı sıra devreye alınan nakil aracı vasıtasıyla da hızlı bir şekilde nakil ve ulaşımları sağlanacak. Özellikle yaz döneminde artan acil müdahale ve tedavi taleplerine hızlı bir şekilde çözüm sağlaması beklenen merkezde ayrıca yoğun kısırlaştırma çalışmalarıyla popülasyonda kontrol altında tutulacak. 
Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi, beslenmesi ve rehabilitasyonu konusunda son 3 yıldır hassasiyetle çalıştıklarını ifade ederek açılışı yapılan tedavi merkezinin, bölgede büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini bildirdi. 
Tesisin 24 saat açık olacağının altını çizen Başkan Yılmaz ayrıca Bandırma’ya Hayvan Hastanesi, Merkeze Hayvan Hastanesi ve Gönüllü Barınağı kazandırmak için de çalışma başlattıklarını söyledi. 
Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş’ta, çalışmalarından dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti

Haber merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli