Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Edremit THM Korosundan türkü şöleni

Edremit THM Korosundan türkü şöleni

Edremit Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Korosu Ege'den esintiler” adını verdiği ilk konseri ile izleyici karşısına çıktı.

Edremit Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Korosu “Ege’den esintiler” adını verdiği ilk konseri ile izleyici karşısına çıktı.
Şef Zeki Çiçek yönetiminde amatörlerden oluşan koro salonu dolduranlara keyifli bir konser yaşattı.
Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Korosu “Ege’den esintiler” adını verdiği ilk konserini Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde verdi.
Önceki yıllarda TRT İzmir Radyosu’nda Türk Halk Müziği Sanatçısı olarak görev yapan koro şefi Zeki Çiçek yönetiminde sahne alan Edremit Belediyesi Türk Halk Müziği Korsu konserinde Ege türküleri başta olmak üzere Edirne’den Van’a, İzmir’den Malatya’ya Anadolu’nun dört bir yanından 18 eser seslendirdi. Koronun ve solistlerin söylediği hareketli türküler ile konukları coştururken, zaman zaman duygusal türkülerle hüzünlendirdi. Konser boyunca izleyenlerin koro ve solistlerin seslendirdiği türkülere eşlik ettiği konserin sonunca tüm koro ekibi ayakta alkışlandı.
Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal tarafından koro şefi Zeki Çiçek ve konserin sunucusu Nedret Arın’a teşekkür plaketi verildi.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli