Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Edremit´in başarılı başkanı Saka´ya bir ödül daha

Edremit´in başarılı başkanı Saka´ya bir ödül daha

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Nar Kadın Projesi ve Aeneas Rotası projesiyle Altın İmza Başarı Ödülü´ne layık görüldü.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Nar Kadın Projesi ve Aeneas Rotası projesiyle Altın İmza Başarı Ödülü´ne layık görüldü.
Medya HD yayın kuruluşunun ülke çapında yaptığı anket ve oluşturulan jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda alanında başarılı olmuş kişi ve kuruluşlara verilen Altın İmza Başarı Ödülü töreni Ankara The Green Park Hotel´de gerçekleşti.
Nar Kadın Projesi ve Aeneas Rotası projesiyle Altın İmza Başarı Ödülü´ne layık görülen Başkan Saka´nın ödülünü Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz´ün elinden aldı.
Altın İmza Başarı Ödülü´ne layık görülmesine teşekkür eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, zeytinin Başkenti Edremit´ten selamlar getirdiğini belirterek belediyeciliğin temel görevlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini ifade etti.
Başkan Saka, mitolojik kahraman Anenas´ın Edremit sınırlarında bulunan Antandros Antk Kenti´nde çıkarak Akdeniz kıyılarında liman kentlerine uğrayarak Roma´ya kadar ulaştığını, bugün Roma Spor Kulübü´nün logosunda da yer alan kurttan süt emen Romüs ve Romülüs kardeşlerin Anenas´ın torunları olduğunu, Avrupa medeniyetinin kurucularının Anadolu´lu olduğunu açıkladı.
Aeneas Rotası Projesi ile bu değere sahip çıktıklarını da kaydeden Başkan Saka, geçtiğimiz ilkbaharda Edremit´te Aeneas´ın yolculuğu sırasında uğradığı Yunanistan, Arnavutluk, Tunus ve İtalya´da ki liman kentlerinin yöneticilerinin katılımı ile düzenlediğimiz çalıştayda bu tarihi yolculuğun yeninden canlandırılması için önemli bir adım attık. Aeneas´ın yolculuk yaptığı gemiyi Edremit´te yeninden inşa ederek Aeneas´ın Rotası´nı yeniden canlandıracağız? dedi.
Nar Kadın Kooperatifi´nin, Edremit´te kadınların aile ekonomilerine ve ilçe ekonomisine katkı sağlayabilmeleri için kurulduğu bilgisi veren Saka, ?Kooperatifimizde kadınlarımız kendi ürettiklerini satarak kazanç sağlamaya başladılar. Ardından Gurme Restoranı açarak bugün hem ilçemizin yöresel lezzetlerini gelecek kuşaklara aktarıyorlar hem de bütçelerine katkı sağlar duruma geldiler? diyerek sözlerini noktaladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli