Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Edremit´in kurtuluşu coşku ile kutlandı

Edremit´in kurtuluşu coşku ile kutlandı

Edremit halkı, esaretten kurtuluşunun 93. yıldönümünü coşkuyla kutladı.

Edremit halkı, esaretten kurtuluşunun 93. yıldönümünü coşkuyla kutladı.
Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Şehitlerin anıldığı törenlerde resmi programın dışında Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen geçit töreni halkın katılımı ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
Töre alanına gelen askeri birliğin ?Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez? sloganları eşliğinde yerini alması vatandaşlardan tarafından alkışlarla karşılandı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetlediğini belirterek ?Hakkari Dağlıca bölgesinde, Iğdır ve Şırnak Cizre´de meydana gelen hain saldırıları lanetliyorum.? Dedi.
Milletimizin birlik ve beraberliğinin tüm hesapları bozarak hainleri mutlaka yeneceğini ifade eden Saka, tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı ve sabır diledi.
93. yıldönümünü büyük bir onur ve coşku ile kutladığımız kurtuluş günümüzde bize bu güzel yurdu kazandıran başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü, bu uğurda canını veren değerli Kaymakamımız Şehit Hamdi Bey´i ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle andığının altını çizen Saka, ?bütün hemşerilerimin Kurtuluş Gününü kutluyorum? diyerek konuşmasını noktaladı.
Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, Bandırma Belediye Bandosu´nun seslendirdiği kahramanlık marşları coşkuyla izlendi.
Merkezi Edremit Kocaseyit Havalimanı´nda bulunan F&G Havacılık Uçuş Okulu pilotu Mustafa Gürer tarafından kurtuluş anısına gösteri uçuşu yapıldı. Aynı günün akşamı da, ilçede ki camilerde 9 Eylül Kurtuluş Günü nedeniyle şehitler anısına mevlit okutuldu. Gümrük Meydanı´ndan Cumhuriyet Meydanı´na ?Bayrağa Saygı, Teröre Lanet? fener alayı düzenlendi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false