Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremitli muhtarların faturaları belediye´den

Edremitli muhtarların faturaları belediye´den

AK Parti ve MHP´li belediye meclis üyelerinin karşı çıkmasına karşın Millet İttifakı´nın belediye meclis üyelerinin oylarıyla, Edremit´te muhtarlıkların faturaları belediye tarafından ödenecek

AK Parti ve MHP´li belediye meclis üyelerinin karşı çıkmasına karşın Millet İttifakı´nın belediye meclis üyelerinin oylarıyla, Edremit´te muhtarlıkların faturaları belediye tarafından ödenecek
Edremit Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında ilçe sınırlarında görev muhtarlıkların hizmet binalarının elektrik, su, internet ve telefon gibi zorunlu fatura bedellerinin belediye bütçesinden karşılanmasına karar verildi.
Muhtarlıkların faturalarının ödenmesine karşı çıkan AK Parti ve MHP´li üyeler ise meclis toplantısını terk etti.
Edremit Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan başkanlığında yapıldı. Vefat eden CHP´li meclis üyesi Hasan Peker´in yerine yedek 1. Sıra meclis üyesi Ertal Küçükaslan göreve başladı. Belediye meclisinde Spor İşleri Müdürlüğü kurulmasına karar verildi.
Edremit sınırlarında görev yapan muhtarlıkların hizmet binalarının elektrik, su, internet telefon aboneliği gibi zorunlu fatura bedellerinin 2024 yılı Mahalli İdareler seçimlerine kadar Edremit Belediye bütçesinden karşılanması? talepleri ile ilgili hazırlanan Plan ve Bütçe ve Hukuk Komisyonu Raporu görüşülmesi sırasında AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Murat Tuna söz alarak uygulamanın yasaya uygun olmadığı gerekçesi ile karşı olduklarını bildirdi.
Belediye Başkanı Hasan Arslan, ?Muhtarlarımız da vatandaşlarımıza hizmet noktasında önemli görevler üstleniyorlar. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek için muhtarlıklarımızın zorunlu abonelik giderlerini karşılamak istiyoruz. Burada bir ayni yardım veya başka herhangi bir yardım ya da ödeme gibi bir durum söz konusu değil. Muhtarlıklarda birer hizmet noktası, buradaki zorunlu giderlerin aboneliğini belediyemize adına alarak karşılayacağız? dedi.
Başkan Arslan, uygulamanın yasaya uygun olduğunu ve her türlü sorumluluğu da üstlendiklerini belirterek muhtarlıkların elektrik, su, internet telefon aboneliği gibi zorunlu giderlerinin belediye bütçesinden karşılanması CHP´li ve İYİ Parti´li üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama sonrası AK Parti Grubu ve MHP´li üyeler meclis toplantısını terk etti.
Meclis, gündemdeki diğer konuların görüşülmesi ile devam ederken, toplantıyı siyasi partilerin ilçe başkanları ile izleyicilerde takip etti. Toplantı Edremit Belediyesi´nin internet sitesi üzerinden canlı olarak yayınlandı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli