Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Edremit´te 25 yıl sonra ilk hasat sevinci

Edremit´te 25 yıl sonra ilk hasat sevinci

Edremit Belediyesi tarafından 25 yıl sonra yeniden tarımsal üretime kazandırılan tarlalarda ilk hasat elde edildi.

Edremit Belediyesi tarafından 25 yıl sonra yeniden tarımsal üretime kazandırılan tarlalarda ilk hasat elde edildi.
Edremit Belediyesi ve S.S. Çıkrıkçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi´nin ortak hizmet projesi kapsamında ekilen sebzelerden ilk ürün elde edildi.
Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, seçim dönemindeki sözünü tutarak 25 yıldır işlenmeyen sebze ve meyve yetiştiriciliğine elverişli belediye arazilerini tarıma kazandırmıştı.
Edremit Ovası´ndaki 146 dönüm arazide başlayan sebze üretiminde ilk ürün olarak elde edilen kabak ve salatalık sebzeleri, Çıkrıkçı Mahallesi Muhtarı ve S.S. Çıkrıkçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tahsin Yıldız ve üreticiler tarafından Edremit Belediyesi önünde Belediye Başkanı Hasan Arslan ile ilçe halkına sunuldu.
Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, ?Fidesinden tohumuna kadar hepsi Edremit Ovası´nın kendi ürünlerinden elde edilen meyve ve sebzelerimiz ilk mahsullerini aldık. Tarımın ülkemizin geleceği olduğunun bilincinde başlattığımız bu projenin ilk ürünlerini almak bizler için onur ve gurur verici oldu. Arazilerimizin meyve ve sebze yetiştiriciliğine uygun olan kısımlarında meyve ve sebze, diğer arazilerde de yem bitkisi yetiştiriciliği ve hayvancılık faaliyetleri için ayırdık. Üretimle kalkınmamıza destek verecek projelerimizi artıracağız.? dedi.
Çıkrıkçı Mahallesi Muhtarı ve S.S. Çıkrıkçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tahsin Yıldız´da, ?Belediye ile yapılan ortak işbirliği ile ilk başta mevsimine göre domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, kavun, karpuz, fasulye ve salatalık ekimleri yapıyoruz. Belediyemizin sağladığı arazi, araç ve gereçlerle ekime destek olunuyor. Bizlere bu olanakları sağlayan ve birçok çiftçi arkadaşımızın yeniden ekiliş yapmasına vesile olan Belediye Başkanı Hasan Arslan ve ekibine teşekkür ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Edremit sonra hasat sevinci
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false