Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Edremit´te ?3-4 Ekim Dünya Yürüyüş´ günü etkinliği

Edremit´te ?3-4 Ekim Dünya Yürüyüş´ günü etkinliği

Her yıl yürüyüş günü olarak kutlanan 3-4 Ekim tarihlerinde bu yıl çocukluk çağı obezitesine dikkat çekmek için çoğunluk ortaokul düzeyindeki öğrenciler ve halkın katılımıyla, Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanında toplanılıp Azerbaycan Bulvarı ve Ticaret Odas

Her yıl yürüyüş günü olarak kutlanan 3-4 Ekim tarihlerinde bu yıl çocukluk çağı obezitesine dikkat çekmek için çoğunluk ortaokul düzeyindeki öğrenciler ve halkın katılımıyla, Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanında toplanılıp Azerbaycan Bulvarı ve Ticaret Odası önünden devam edilerek Kahve Diyarı ?na kadar yürüyüş yapıldı.
Edremit Belediyesi arkasındaki Faruk Serpil Parkı içerisinde bu senenin sloganı olarak belirlenen ?Koş, Yürü, Oyna, Sağlıklı Yaşa? temasıyla gerçekleşen yürüyüş sonrası çocuklar ip atlama, halat çekme, ok atma, mini voleybol, mini tenis, basketbol, yakar top oyunları oynandı.
İlçe Sağlık Müdürlüğünce kurulan stantlarda yürüyüşe katılanlara kalem kutusu, diş macunu, diş fırçası ve halkı bilinçlendirici broşürler dağıtılırken, beden kitle indeksi ölçümleri yapılarak, kilolut tespit edilenler sağlıklı hayat merkezinde bulunan beslenme danışmanlığı polikliniğine yönlendirildi.
Ayrıca Kızılay tarafından su dağıtımı, İlçe Lokantacılar Odasının desteğiyle sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak için etkinliğe katılanlara elma dağıtıldı.
Edremit İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Burak Can, ?Sağlıklı nesiller yetişebilmesi için ?Hareketli Yaşam´ alışkanlığı kazanmamız gerekmektedir. Bunun için çocuklarımıza küçük yaştan itibaren düzenli spor yapmayı öğretmek hepimizin görevleri arasındadır.? dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli