Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Edremit´te ?Barış Günü? etkinliği

Edremit´te ?Barış Günü? etkinliği

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinde Altınoluk Antandros Amfi Tiyatro´da sanatçı Sunay Akın tek kişilik gösterisi ve özgün müziğin ünlü ismi Suavi barış şarkıları ile sahne aldı.

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinde Altınoluk Antandros Amfi Tiyatro´da sanatçı Sunay Akın tek kişilik gösterisi ve özgün müziğin ünlü ismi Suavi barış şarkıları ile sahne aldı.
Konser öncesinde bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Ülkemizin şu anda en fazla ihtiyaç duyduğu barışın tüm dünyada kutlandığı gün. Son yıllarda bizlerde, savaşın getirdiği Türkiye´de savaşın getirdiği acıları içimizde hissetmeye başladık. Hele son birkaç aydır ülkemizde her gün birçok eve ateş düşmeye başladı. Biz buna sadece bakar olduk, ?bugün bir tane şehitle kurtulduk´ der olduk. Kesinlikle bu ülke, bu insanlar bunu hak etmiyorlar. Dünyada emperyal güçler, çevremizdeki ülkelerin büyük bölümünü bölerek birleşik cumhuriyet haline getirdiler. Türkiye´yi de bu noktaya getirebilme uğruna, Türkiye´nin içinde kendi maşalarını da gayet olumlu ve iyi bir şekilde buldular. Şunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum; Biz ülke olarak bu badirelerden çok güçlü bir şekilde geçtik. Biz ülke olarak yaklaşık 100 yıl önce bu olayları birbirimize kenetlenerek atlattık. Bizim bir tek gücümüz vardı. Silahlarımız, makine mühendislerimiz, inşaat mühendislerimiz, doktorlarımız belki yoktu. Ama elimizdeki tek güç birlik, beraberlik ve dayanışmaydı. Türkiye´nin dört bir yanından gelmiş insanlar, tek bir ülke için tek bir amaç için ulusal bağımsızlığı sağlayabilme adına barışı getirdiler. Getirdikleri bu barışı da bize sınırları çizilmiş bir ülke olarak sundular. Bunun bir tek temel koşulu vardı. O da Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde oluşturulmuş olan ve onun ilkelerine bağlı laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti koşuluydu. Bizlerde bugün ne olursak olalım, bir tek ilke bütünlüğü içerisinde birleştiğimizde barışı güçlü bir şekilde bu ülkeye getireceğimize inanıyorum. Bize bırakılmış olan laik, demokratik cumhuriyete sarılarak tüm dünyaya barışı tekrar Türkiye´den seslenebiliriz diye düşünüyorum. 1 Eylül Dünya Barış Günü´nde barışın simgesi ve zeytinin merkezinden tüm dünyaya Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Yurtta Barış, Dünyada Barış´ ilkesine sarıldık diyerek barış çağrılarını yeniden iletiyorum. Hiçbir ülkeye terör ve silah ihraç etmeyen yeni baştan laik, demokratik cumhuriyet olduk diyerek gür bir sesle haykırdığımızda bütün sorunlarımızın çözüldüğünü de hep birlikte göreceğimeze inanıyor bu noktada bugün bize katkı verdiğiniz için hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum? dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Namık Havutça, Mehmet Tüm, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, CHP´li Belediye Meclis üyeleri hep birlikte barışın sembolü beyaz güvercinleri gökyüzüne bıraktılar. Ardından sahne alan sanatçı Sunay Akın kendine has farklı tarzı ile geçmişten örnekler vererek barışı anlattığı gösterisi izleyenler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Ardından özgün müziğin ünlü ismi Suavi sahne aldı. Ünlü sanatçı barış mesajları verdiği şarkıları ile 1 Eylül Dünya Barış Günü´nü kutladı. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false