Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit´te ?Cumhuriyet Halk Şöleni´

Edremit´te ?Cumhuriyet Halk Şöleni´

Cumhuriyet´in kuruluşunun 96. yıldönümü nedeniyle Zeytinli İda Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDA-DER) tarafından geleneksel ?Cumhuriyet Halk Şöleni?nin bu yıl 7´si Faruk Serpil Parkı´nda gerçekleştirildi.

Cumhuriyet´in kuruluşunun 96. yıldönümü nedeniyle Zeytinli İda Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDA-DER) tarafından geleneksel ?Cumhuriyet Halk Şöleni?nin bu yıl 7´si Faruk Serpil Parkı´nda gerçekleştirildi.
Edremit Belediyesi´nin katkıları ile Zeytinli İda Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDA-DER) tarafından geleneksel ?7. Cumhuriyet Halk Şöleni? Cumhuriyet Meydanı´ndan Faruk Serpil Parkı´na devam eden kortej yürüyüşü ile başladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP Edremit İlçe Başkanı Fatih Yılmaz, İYİ Parti Edremit İlçe Başkanı Mehmet Emin Karabulut, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların katıldığı tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve andımızın okunmasıyla başladı
?Cumhuriyet Halk Şöleni´nde bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşamaktan tarifsiz bir mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.
Her yer tükense, her yer yorulsa dahi, Edremit´in Cumhuriyet kararlılığından vazgeçmeyeceğini ifade eden Başkan Arslan, ?Çünkü Edremit Cumhuriyet´i muhafaza edenlerin kalesidir. Çağdaş insanların, demokrasi ve cumhuriyete inanmış insanların yaşadığı Edremit´ten diyoruz ki: Milli egemenliğin üzerinde bir güç tanınamaz. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. Cumhuriyet; çalışmanın, kararlılığın adıdır. Azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın karşılığıdır. Cumhuriyet bir arada yaşama onurudur. Vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla birleşmiş yüreklerin, bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir.
Biz Cumhuriyetimizi seviyoruz. Bağımsız olmak istediğimiz için seviyoruz. Kutsal dinimizin alet edilmemesi için seviyoruz. Kadın erkek eşitliğine inandığımız için seviyoruz. Medeni bir ülke olmak istediğimiz için seviyoruz. Birlik ve beraberlikle her zorluğu yeneceğimize inandığımız için seviyoruz. Atatürk ve silah arkadaşları ışıklar içinde uyusun. Canlarını bu ülkeye, bu cumhuriyete feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şanlı gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.? dedi.
Başkan Arslan konuşmasını, ?Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın milli egemenlik, Yaşasın demokrasi, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk? sözleriyle tamamladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin´in de konuşma yaptığı şölende, şiirler okunup, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Geleneksel Cumhuriyet Yemeği ikramı ile program sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli