Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Edremit´te fener alayı

Edremit´te fener alayı

Edremit Belediyesi tarafından, Cumhuriyet´in 92. kuruluş yıldönümü nedeniyle fener alayı düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen yürüyüş Edremit´in Altınoluk Mahallesi meydanından Cumhuriyet Meydanı´na kadar devam etti.

Edremit Belediyesi tarafından, Cumhuriyet´in 92. kuruluş yıldönümü nedeniyle fener alayı düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen yürüyüş Edremit´in Altınoluk Mahallesi meydanından Cumhuriyet Meydanı´na kadar devam etti.
Cumhuriyet´in 92. kuruluş yıldönümü nedeniyle ülke genelinde birçok yerde olduğu gibi Edremit´te de fener alayı düzenlendi.
Binlerce kişinin yoğun katılımıyla gerçekleşen yürüyüş Altınoluk Mahallesi meydanından başladı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Ensar Aytekin, CHP Edremit İlçe Başkanı Enver Enligün, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve binlerce kişinin katıldığı fener alayı marşlar ve sloganlar eşliğinde Altınoluk Cumhuriyet Meydanı´na kadar sürdü. Yürüyüş sırasında çevrede bulunan evlerden balkonlarına çıkan vatandaşlar alkışlar ve Türk bayraklarıyla fener alayına destek verdi. Altınoluk Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan binlerce insan alanı hınca hınç doldurdu.
Programda bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Cumhuriyet coşkusuna katılan sevgili dostlar; 1 Kasım tarihimizde çok önemli bir gün, hilafetin kaldırıldığı gündür. 19 Mayıs´tan başlayıp 29 Ekim 1923´e kadar devam eden büyük yürüyüş sonunda, bugüne kadar her türlü saldırıya rağmen dimdik ayakta tuttuğumuz Cumhuriyet hilafetin kaldırıldığı gün yeni baştan, yeniden canlanıp dirilecektir. Bunun önüne bugüne kadar kimse geçemedi. Bu günden sonrada kimse geçemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet devam ederek laik, demokratik Cumhuriyet olarak yaşamını sürdürecektir. Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Zaman zaman rejim, Cumhuriyet ve bazı değerlerimiz sekteye uğratılmaya çalışıldı. Ülkemiz hiçbir zaman bu kadar yoğun baskı ve tehdit altında kalmamıştı. Altınoluk Mahallemizde görüyoruz ki tehditler bizi hiçbir zaman ve hiçbir şekilde yıldırmamıştır, yıldıramayacaktır. Tehdit etmeye kalkanların unuttukları bir tek şey var; Bu halk Mustafa Kemal´in halkıdır, bu insanlar Mustafa Kemal´in askerleridir. Hepimiz bir kez daha Altınoluk Meydanı´ndan haykırıyoruz. Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Bu duygularla sizleri en içten şekilde kucaklıyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Edremit fener alayı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli