Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit´te ?Fotovoltaik Sistemler Uzmanlık Eğitimi" Başarıyla Tamamlandı

Edremit´te ?Fotovoltaik Sistemler Uzmanlık Eğitimi

Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi, Edremit Meslek Yüksekokulu ve Edremit Ticaret Odası tarafından ortaklaşa hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor" Fotovoltaik Sistemler Teknik Destek Eğiti

Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi, Edremit Meslek Yüksekokulu ve Edremit Ticaret Odası tarafından ortaklaşa hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor" Fotovoltaik Sistemler Teknik Destek Eğitimi sertifika töreni Edremit Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapıldı.
Sertifika töreninde açılış konuşmasını yapan Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Raif Sakin Güneş, Enerjisi Fotovoltik Sistemler Teknik Destek eğitiminin önemli bir eğitim olduğunu vurgulayarak, ?dış piyasada kişi başı 3000 TL gibi bir maliyeti olan Güneş Enerjisi Fotovoltaik Sistemler üzerine verilen uzmanlık eğitiminin projemiz sayesinde 90 kişiye ücretsiz olarak verilmesi ilçemize 270 Bin TL´lik katma değer sağlamıştır" dedi.
Edremit Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Onur Süer, Ticaret Odası olarak ilçe ekonomisine katkı sağlayacak ter türlü projeye destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, yaptığı konuşmada "İlçemiz için çok önemli gördüğüm bu projemizin başarıyla tamamlanmasından dolayı büyük mutluluk duymaktayım. Bu projemizin ilçemize büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Dış piyasada yüksek fiyatlara verilen bu eğitimin GMKA tarafından kabul edilen projemiz sayesinde 90 kişiye ücretsiz olarak verilmesi ilçemize önemli bir katma değer sağlamıştır. Eğitime katılan tüm katılımcılarımızdan burada öğrendikleri bilgiler ışığında kendi sektörlerinde fotovoltaik güneş enerjisi sistemi kurmalarını ve bu sistemi yaygınlaştırmalarını, dolayısıyla güneş enerjisinde Edremit ilçemizin adını ön plana çıkarmalarını özellikle istiyorum. Eğitimimiz sonucu yetkinlikleri artan ve fotovoltaik sistemler konusunda uzmanlaşan katılımcılarımızdan İlçemiz ve bölgemizin için hayırlı çalışmalar yapmalarını bekliyorum" dedi.
Güneş Enerjisi Fotovoltaik Sistemler konusunda uzmanlık eğitimini başarıyla tamamlayan 90 katılımcıya Uzmanlık sertifikaları protokol tarafından verildi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli