Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Edremit´te ´Gelin Kardeş Olalım´ Projesi tanıtıldı

Edremit´te ´Gelin Kardeş Olalım´ Projesi tanıtıldı

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu´nda ?Gelin Kardeş Olalım´ Projesi tanıtım ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu´nda ?Gelin Kardeş Olalım´ Projesi tanıtım ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Edremit İlçe Protokol üyelerinin katıldığı toplantıda, söz alan Proje Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Bülent Coşar, proje tanıtımı ve proje kapsamında kazanılan deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
?Gelin Kardeş Olalım´ Projesi´nin ilçe tarımına katkı sağlayacağı vurgulayan Coşar, özellikle kurulmakta olan Edremit Tarıma Dayalı İhtisas ve Organize Sanayi Bölgeleri (TDİOSB) ile süs bitkisi üretiminde ve seracılıkta örnek bir kent haline getirilmesini planladıklarını söyledi.
Edremit İlçe Tarım ve Orman Müdürü Recep Özbudak, yaptığı konuşmada, müdürlüğünün teknik personeli ve 25 kişiyle Kaş´a giderek katıldıkları ilk teknik gezide, bölge çiftçilerinin seralarda yetiştirdikleri çeşitli tarım ürünleri ve Sera Teknolojileri hakkında teknik bilgiler edindiklerini ifade etti. Ardından Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı projeyle ilgili açıklama yaptı.
Gelin Kardeş Olalım´ Projesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Sırmalı, sözlerine şu şekilde devam etti: ?Kurulacak TDİOSB de ilçeye ekonomik katkı sunacağı gibi 1500 kişiye de istihdam olanağı sağlanacaktır. Ayrıca TDİOSB içerisinde GMKA sunmuş olduğumuz AR-GE Sera Projesi ile bölgenin Endemik çiçek türlerinin bu serada ıslah edilip tohumları çoğaltılarak ülke geneline bu bölgenin ismi bu çiçeklerin satışı yapılacaktır.? dedi.
Toplantı, 2020 yılı tarımsal desteklemeler, TARSİM Uygulamaları ve zeytinde meyve çürükçülüğü, zeytin hastalıkları ve bu hastalıklarla mücadele yöntemlerinin anlatıldığı sunumla sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli