Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Edremit´te ?Kadına Yönelik Şiddete Karşı´ konulu eğitim

Edremit´te ?Kadına Yönelik Şiddete Karşı´ konulu eğitim

Edremit Belediyesi tarafından kadına yönelik şiddet ve kalıplaşmış cinsiyet normları gibi toplumsal sorunlarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Altınoluk Mahallesi

Edremit Belediyesi tarafından kadına yönelik şiddet ve kalıplaşmış cinsiyet normları gibi toplumsal sorunlarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Altınoluk Mahallesi Türkan Saylan Kültür Merkezi´nde ?Kadına Yönelik Her Türlü Şiddete Karşı Mücadele ve Farkındalık Eğitimi? düzenlendi.
Eğitim modülü kapsamında Edremit Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü´nde görevli Uzman Sosyolog ve Sosyal Politika Uzmanı Özlem Gonca Yalçınkaya Akdağ ve Avukat- Arabulucu Fatma Ertaş Delikan toplumsal cinsiyet, toplumsal cinsiyete karşı ön yargılar, kadına yönelik şiddet türleri, aile içi şiddet konularında katılanları bilgilendirdi.
İstanbul Sözleşmesi´nde geçtiği hali ile şiddet türleri nelerdir? Kadına yönelik şiddet ailede, toplumda ve ekonomide ne gibi sonuçlara neden olur? Şiddetin uygulanmaya başlayacağını nasıl anlarız? Herhangi bir şiddet durumuyla karşılaştığımızda hangi kurumlara başvurmalıyız? Toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmak için neler yapılmalı? Kadınların temel yasal hakları nelerdir? Sorularının cevap bulduğu eğitime, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan´ın eşi Oya Arslan, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Belediye Meclis Üyesi Neriman Çelik, Edremit Belediyesi Altınoluk Sorumlusu Mustafa Özkan da katılarak destek verdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli