Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Edremit´te ?Kurtuluş Bayramı´ etkinliği

Edremit´te ?Kurtuluş Bayramı´ etkinliği

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Edremit´in kurtu-luşunun 97. yıldönümü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı´nda başladı.

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Edremit´in kurtu-luşunun 97. yıldönümü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı´nda başladı.
Edremit´in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü nedeniyle, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Bandırma Belediye Bandosu ve Edremit Belediyesi personeli eşliğinde Cumhuriyet Meydanı´na yürüdü.
Edremit Belediyesi önünde toplanan kortej, Yılmaz Akpınar Bulvarı´ndan hareket ederek Cumhuriyet Meydanı´na ulaştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer´in yaptığı konuşmayla devam etti.
Tunçer, ?Bugün 6 Eylül, Balıkesir, Balya ve Savaştepe´nin kurtuluş günleri kutlu olsun. Tarihimizin en parlak sayfalarını süsleyen bu kurtuluşlar zinciri, Anadolu´da emperyalizme karşı Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde kükreyen bir mazlum ulusunun ordusunun zafer yürüyüşüyle sağlanmıştır. 6 Eylül´den, 9 Eylül´e zafere koştuğumuz bu anlamlı günlerde hep beraber coşuyoruz. 4 günlük kurtuluş programımızı bugün başlatıyoruz.? dedi.
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da yaptığı açıklamada "Hürriyetimizi borçlu olduğumuz başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bütün Türk büyüklerimizi, vatanımız ve istikbalimiz için kanlarını, canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum. Kuvayi Milliye şehri Balıkesir´imizin ve Edremit´imizin kurtuluşu kutlu olsun. Edremit´imize yakışır şekilde 4 gün sürecek olan kurtuluş programımızı bugün coşkuyla başlattık.? diye konuştu. Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleşen programın ardından kortej, marşlar eşliğinde belediye binasına geri döndü.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu