Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Edremit´te sokaktaki can dostlar için önemli adım atıldı

Edremit´te sokaktaki can dostlar için önemli adım atıldı

Edremit Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi işbirliğiyle sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çalışmalarına hız kazandırıyor.

Edremit Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi işbirliğiyle sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çalışmalarına hız kazandırıyor. Yapılacak olan ortak çalışmayla Edremit Belediyesi Çıkrıkçı Barınağı´nda 3 günde 100 sokak hayvanı kısırlaştırılacak.
Edremit Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Edremit Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli, Türkiye´ye örnek veterinerlik hizmetleriyle tanınan Beylikdüzü Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Ertuğrul Tunçer ve ekibiyle 3 gün sürecek kısırlaştırma çalışması yapacak.
Bunun yanı sıra Edremit Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personeline başarıyla yürüttüğü, kısırlaştırma, barınak işletmeciliği gibi konularda seminerler düzenleyecek. Kısırlaştırma çalışmaları, Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Komisyonu Başkanı Nezahat Salon´un öncülüğünde, Başkan Vekili Hüseyin Sargın Güven, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan´ın eşi Oya Arslan, Meclis Üyeleri Ayhan Halil, Metin Aktaş ve hayvan severlerin de katıldığı bilgilendirme toplantısıyla başladı.
Beylikdüzü Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Ertuğrul Tunçer, Beylikdüzü Belediyesi´nin Türkiye´ye örnek konumdaki veterinerlik çalışmalarından bahsederken, Beylikdüzü´nde Ekrem İmamoğlu döneminde sistemi nasıl kurduklarını anlattı. Tunçer, sokak hayvanlarının şartlarını iyileştirmede başarılı olmuş projelerinden ayrıntılı olarak bahsederek Edremit Belediyesi´ne veterinerlik çalışmalarında destek olacaklarını açıkladı.
Tunçer, ? Bizim amacımız sadece 3 gün boyunca 100 hayvanı kısırlaştırmak değil, Edremit Belediyesi´nde yeni kurulacak bir sisteme katkı sunarak başarılı bir sistemin burada oturmasını sağlamak.? dedi.
Edremit Belediyesi Hayvanları Koruma ve Rehabilitaston Komisyonu Başkanı Nezahat Salon´da aldıkları destekten memnuniyet duyduklarını, yapılacak bu çalışmanın ileriye dönük birçok faydası olacağını kaydetti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu