Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edremit´te tarımsal üretim projeleriyle yüzler gülüyor

Edremit´te tarımsal üretim projeleriyle yüzler gülüyor

Edremit Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü´nün öncülüğünde, ilçede zeytinden sebze ve meyveye kadar birçok alanda üretim başladı.

Edremit Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü´nün öncülüğünde, ilçede zeytinden sebze ve meyveye kadar birçok alanda üretim başladı.
Belediyenin bünyesinde oluşturulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü belediyenin kendi bünyesinde ki zeytinlerden kendisi hasat yapmaya başlarken Çıkrıkçı ve Bostancı kırsal mahallelerinde de üretici kooperatifleri ile yapılan ortak hizmet projeleri ile belediyeye ait arazilerde 25 yıl sonra üretime geçildi.
Tarımsal Hizmetler Müdürü İbrahim Atış, konuya ilişkin yaptığı konuşmada ?Belediyemizin kayıtlı tarımsal arazilerinde zeytinliklerinde 61 bin 130 adet zeytin ağacına bakım tedbirleri uygulanarak ekonomiye katkısı sağlanmıştır. Ayrıca Çıkrıkçı ve Bostancı mahallelerimizde bulunan yaklaşık 348 dönüm Bostancı, 305 dönümde Çıkrıkçı mahallemizde olmak üzere tarımsal arazilerimiz köy kooperatifleri kurdurarak tarımsal kalkınma kooperatifleri belediye meclisinde alınan kararla 25 yıllığına belediyemiz ile ortak proje kapsamında tahsisleri yapıldı. Çıkrıkçı mahallemizde sebze üretimi vatandaşları çiftçilerimizi kaybolmaya yüz tutmuş sebze üretimi için çiftçilerimize tahsis edilerek üretimlerinin yapılmasında gereken desteği sağlamıştır. Bostancı mahallemizde hayvancılığın geliştirilmesi için yem bitkileri projesi gerçekleştirilmiş çiftçilerimizin hayvancılığa özendirilmesi yeniden kazandırılması için onlara da 348 dönüm arazi tahsis edilmiş. Ayrıca belediyemizin uhdesinde bulunan bir adet traktör ve malzemeleriyle beraber müştemilatıyla beraber tahsisi yapılmıştır. Bundan sonraki çalışmaları kooperatifçiliğin, örgütlü çiftçiliğin özendirilmesi konusunda devam ettirilecektir. Ayrıca Doyran Mahallesi´nde yeniden bir tarımsal kalkınma kooperatifi kurularak o bölgemizde de zeytinciliğin daha ileriye taşınması çiftçilerimizin örgütlenmesi amacıyla zeytinyağı fabrikası kurulması ile ilgili protokol imzalanmış, ana binası belediyemiz tarafından destek olarak yapılacak, önümüzdeki Mayıs ayının sonu itibari ile de bitirileceği programlanmıştır.? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı