Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Edremit´te temizlik seferberliği

Edremit´te temizlik seferberliği

Edremit Belediyesi personeli ?Temiz Çevre, Temiz Edremit? projesi kapsamında farkındalık yaratmak ve çevre temizliğine dikkat çekmek için mesaiye sahil temizliği yaparak başladı.

Edremit Belediyesi personeli ?Temiz Çevre, Temiz Edremit? projesi kapsamında farkındalık yaratmak ve çevre temizliğine dikkat çekmek için mesaiye sahil temizliği yaparak başladı.
Edremit Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Sözcüsü Tayfun Canlı, ?Başkanımız Hasan Arslan´ın her zaman bizlere vurguladığı, ?En güzel temizlik kirletmemektir´ anlayışı ile temiz bir Edremit için farkındalık yaratabilmek amacıyla personel olarak mesaiye sahilde temizlik yaparak başladık.? dedi.
Canlı, yaptığı açıklamada; ?Edremit´te yaz döneminde 150 bin olan nüfusumuz yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte 1 milyonun üzerine çıkıyor. Özellikle Akçay, Altınoluk, Güre, Altınkum gibi turistik mahallelerimizde aşırı derecede yoğunluk yaşanıyor. Aldığımız önlemlere, Temizlik İşlerimizin 24 saat canla başla görev yapmalarına rağmen, nüfus artışıyla birlikte kirliliklerin de artış gösterdiğini gözlemliyoruz. Sahil bölgelerimiz başta olmak üzere kent genelinde çevre kirliliğine ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için Edremit Belediyesi olarak personel arkadaşlarımızla ?Temiz Çevre, Temiz Edremit? projesi kapsamında Dalyan sahilinde atık toplama faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Sahillerden topladığımız atıkların çoğu plastik, cam, ıslak mendil ve maskelerden oluşuyor. Bu tip atıkların geri dönüşümü oldukça zor ve çevre açısından ciddi tehdit oluşturuyor. Son zamanlarda en çok karşılaştığımız atık türü ise korona virüstün korunmamızı sağlayan tıbbi maskeler. Tıbbi maskelerin sahillerimizde birikiyor olması hem çevre kirliliği hem de toplum sağlığı açısından risk oluşturuyor. Tüm bu atıkların geri dönüşümü ve doğaya atılmaması çevre için hayati önem taşıyor. Bu atıkları azaltmak bizim elimizde; kullandığımız atıkları geri dönüşüme kazandırarak doğa için önemli bir adım atabiliriz.? diye konuştu.
Pandemi, Rock Festivali´ni erteletti
Dalyan Altınkum´da her yıl düzenlenen on binlerce gencin katılım sağladığı Rock Festivali hakkında da konuşan Canlı, ?Pandemi dolayısıyla Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tedbirleri kapsamında konserimiz önümüzdeki yıla ertelendi.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Edremit temizlik seferberliği
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu