Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edremit´te Türkmen Gelinleri defilesi

Edremit´te Türkmen Gelinleri defilesi

Edremit Belediyesi tarafından ?Geçmişten Geleceğe Kazdağları Türkmen Gelinleri? defilesi düzenlendi.

Edremit Belediyesi tarafından ?Geçmişten Geleceğe Kazdağları Türkmen Gelinleri? defilesi düzenlendi.
Altınoluk Antandros Amfi Tiyatro´da Edremit Belediyesi´nin organizasyonunda Gülizar Erken´in koordinatörlüğünde yapılan defilede geçmişi 200 yıl öncesine kadar giden yöresel kıyafetler ve Türkmen Kadınlarının çeşitli motiflerle bezenmiş kıyafetleri beğeniye çıktı.
Tahtacı Türkmen Köyü olan kırsal Hacı Arslanlar Mahallesi Muhtarı Ali Tuzlu tarafından nefes okunması ile başlayan programda ilk olarak temsili bayrak dikimi canlandırıldı ve salavat duasının okundu. Ardından Kazdağları´nın Edremit ve Çanakkale yöresinden Türkmen kadınlardan oluşan grup geçmişten günümüze uzanan 60 yöresel kıyafeti sergiledi. Defilede küçük çocuklar anneleri ile birlikte sahneye çıkarken, her yaştan kadınların giydiği yüzyıllar önce giyilen kıyafetlerin modernize edilmiş kıyafetler büyük beğeni gördü.
Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, yöremizin ve Kazdağları´mızın önemli bir değeri olan bu kültüre sahip çıkmak için gerekli hassasiyetin gösterildiğini açıkladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı