Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Edremit´te yıkılan üç okul hayırseverler tarafından yapılacak

Edremit´te yıkılan üç okul hayırseverler tarafından yapılacak

Edremit´te yenisi yapılmak üzere yıkılan beş okuldan üçü hayırsever vatandaşlar tarafından yapılacak.

Edremit´te yenisi yapılmak üzere yıkılan beş okuldan üçü hayırsever vatandaşlar tarafından yapılacak.
Edremit Kaymakamlığı´nda, ilçede yıkımına karar verilen üç okulun yerine hayırsever vatandaşların desteğiyle yenilerinin yaptırılması amacıyla protokol imza töreni düzenlendi.
İmza törenine; Balıkesir Valisi Hasan Işıldak, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdür Yakup Özbek ile hayırsever vatandaşlardan Mehmet Ertaş, Agah Ferhatoğlu ve Mehmet Çiftçi´nin katılımıyla 3 okulun yeniden yapılmasıyla ilgili protokol imza töreni gerçekleştirildi.
Vali Hasan Işıldak yaptığı açıklamada ?İl ve ilçemizde yeni okullar yapılması ve eğitimde açık oluşmaması için gayret gösteriliyor. Bu kapsamda 3 hayırsever vatandaşımız, ilçemizde yıkımı gerçekleştirilecek olan 5 okuldan 3´ünün yapımını üstlenerek büyük bir destek sağladılar kendilerine teşekkür ediyorum.? dedi.
İmzalanan protokol kapsamında okul yapımı deprem dayanıklılığı olmaması sebebiyle yıkımına karar verilen 5 okulun 3´ü 24 derslikli Cumhuriyet İlkokulu, 12 derslikli Dokuz Eylül Ortaokulu ve 12 derslikli Avcılar Ortaokulu olarak Edremit´e kazandırılacak.
Okulların çevre, peyzaj ve bahçe düzenlemeleri ise Edremit Belediyesi tarafından yapılacak. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli