Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edremit’te 2 Temmuz Parkı açıldı

Edremit’te 2 Temmuz Parkı açıldı

Sivas katliamının yıldönümünde Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi’nde 2 Temmuz Parkı açıldı.

Sivas katliamının yıldönümünde Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi’nde 2 Temmuz Parkı açıldı. 
Sivas Madımak katliamının 29. Yıldönümünde Edremit Belediyesi tarafından Altınoluk Mahallesi’nde yaptırılan “2 Temmuz Parkı” açıldı. Açılışta katliamda hayatını kaybedenler anıldı. 
2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli’nde yaşanan katliamı unutturmamak adına Edremit Belediyesi tarafından Altınoluk Mahallesi’nde yaptırılan ve “2 Temmuz” adı verilen parkın açılışı gerçekleştirildi. 
Sivas katliamında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulan törende bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan “2 Temmuz Sivas Katliamında yitirdiğimiz 33 yazar, şair, sanatçı ve aydınımızı saygıyla anıyoruz. Işıklar içinde uyusunlar. 2 Temmuz’da neden bir park açılıyor?” diye aklınıza gelebilir. 2 Temmuz deyince, yakın tarihimizin en karanlık gününü hatırlarız. 2 Temmuz Parkı ise ülkemizi karanlığa boğmak isteyenlere karşı rengarenk cevabımızdır. Hepimiz için 2 Temmuz yok edilen demokrasiyi ifade eder. Oysa Parklar; barışı, kardeşliği ve demokrasiyi temsil eder. Demokrasi her görüşün var olması, kendini ifade etmesidir. Parklarda çocuk- yaşlı, Alevi-Sünni, Kürt-Türk herkes vardır. Kimsenin görüşüne bakılmaz her kesimden herkes oradadır. Bugün bu parkı ise Altınoluk’umuzun, Edremit’imizin ve bu ülkenin pırıl pırıl çocuklarına armağan ediyoruz. Çocuk oyun grupları ile spor sahası, fitnes aletleri, yeşil alanlar ve zeytin ağaçları aydın zihinli, ruhu demokrasiden yana olan, kalbi cumhuriyetle atan halkımıza armağan olsun.” dedi. 
Haber Merkezi



Nazim arat
5.08.2023 06:09:42
Sivas ve Basbaglari birbirinden ayıran zihniyet kötüdür, belediye ayrımcılık yapmaz, 2 temmuzun parkı va ise 5 temmuz da olmalı. Ayıptır, yazıktır, günahtır.

Anahtar Kelimeler: Edremit’ Temmuz Parkı açıldı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı