Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Edremit`te Engellilere Kolaylık Sağlanacak

Edremit`te Engellilere Kolaylık Sağlanacak

Edremit Belediyesi tarafından başlatılan uygulamayla, tüm işyerleri engellilere uygun hale dönüştürülecek.

Edremit Belediyesi tarafından başlatılan uygulamayla, tüm işyerleri engellilere uygun hale dönüştürülecek.
Edremit Belediyesi tarafından ilçede yeni açılacak olan umuma açık işyerlerinde işyerlerinde engellilerin giriş ve çıkışlarını kolaylaştıracak uygulamalar zorunlu hale getirildi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Hepimizin birer engelli adayı olduğu dünyamızda engelli yurttaşlarımıza kolaylık sağlamak bizim en temel görevlerimizden birisidir” diye konuştu.
Başkan Saka, tarafından verilen talimat ile ilçede bundan sonra açılacak olan kafe, bar, kahvehane, çay bahçesi, alış-veriş merkezi, süpermarket ve benzeri işyerlerinde engellilerin giriş ve çıkışlarını kolaylaştıracak önlemlerin alınması zorunlu hale getirildi.
Saka, tarafından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne “Umuma açık iş yerlerinin açılış ve çalıştırma belgesi düzenlenmeden önce söz konusu işyerlerinin “Engelliler için giriş ve çıkışlarını kolaylaştıracak tedbirlerin alınıp alınmadığının kontrolünün yapılması ve işyeri açılış ruhsatının ona göre düzenlenmesi” konusunda talimat verildi.
Herkesin birer engelli adayı olduğunu kaydeden Saka, “Çeşitli hastalık yada kazalar nedeniyle hayatının geri kalan kısmını engelli olarak devam ettirmek zorunda kalan yurttaşlarımıza gerekli kolaylıkları sağlamak bizim belediye olarak en temel görevlerimizden birisidir. İlçemizde halkımızın yoğun olarak kullandığı iş yerlerinde bundan sonra engelli yurttaşlarımızın giriş-çıkış ve kullanımlarına uygun düzenlemelerin yapılmasını zorunlu hale getirdik. Bu düzenlemeleri yerine getirmeyen işletmelere ruhsat verilmeyecek.” dedi.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı