Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremitte Kalp Sağlığı Toplantısı

Edremitte Kalp Sağlığı Toplantısı

Edremit İlçesindeki bir özel hastanesinin (Özel Edremit Körfez Hastanesi) kardiyoloji uzmanları tarafından düzenlenen Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ömrü Sunay ve Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr.

Edremit İlçesindeki bir özel hastanesinin (Özel Edremit Körfez Hastanesi) kardiyoloji uzmanları tarafından düzenlenen Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ömrü Sunay ve Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Seyhan Çetin`in katıldığı `Kalp Sağlığı Toplantısı` Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde yapıldı.
Kalp Damar Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri ile kalp krizlerinin belirtileri nelerdir? Kriz anlarında neler yapılmalıdır?  Kimlerin kalp krizi geçirme riskleri daha yüksektir? Sorularına cevap verilen `Kalp Sağlığı Toplantısı`nda Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ömrü Sunay kalp hastalığı ile karşılaşan, kalp operasyonu geçiren hastaların sorularını da yanıtladı.
Kalp rahatsızlıkları için en önemliler olan Şeker Hastalığı, Yüksek Tansiyon, Sigara alışkanlığı, fazla kilolar ve stresli yaşamdaki kadın erkeklerde önce damar sertlikleri ve damar bozulmalarının başladığını vurgulayan Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ömrü Sunay, Dünyadaki toplumlara göre Türk halkında faydalı kolesterolün düşük olduğunu, bununda Türkiye`de Kalp ve Damar hastalıklarının diğer ülkelere oranla daha yüksek olduğunu söyledi.
40 yaşını geçen kadın ve erkek herkesin yılda bir kez olsun `Chec-Up ile Kalp ve Damar Kontrollerinden` geçmesinin gerekli olduğunu söyleyen Op. Dr. Mehmet Ömrü Sunay, Kalp damarlarında yüzde 60-70 den fazla tıkanma varsa müdahale edildiğini altındaki tıkanıklıklarda ilaçlı tedavi ile sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade etti.
Para ile ilgili soruların kendisine sorulmasını istemediğini ve işin bu yönünü asla bilmediğini ve ilgilenmediğini vurgulayan Dr. Mehmet Ömrü Sunay, Kalp hastalıklarında müdahale edilmesi gerekli ise müdahale edildiğini ancak yapılan muayenelerde müdahale gerekmiyorsa hastalara açıkça söylendiğini ve hastaların doktorlarına güvenmelerini istedi.
Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Seyhan Çetin`ne seminer başlangıcında gelen bir acil telefonu ile seminere gecikmeli katılmasının nedeni ise çok acil olan bir hastasına müdahale edip kalbine `Stent Takılması` sonrası tekrar `Kalp Sağlığı Toplantısı`na katılması büyük sevgi gösterisine neden oldu.
Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde yapılan `Kalp Sağlığı Toplantısı`na Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ömrü Sunay ile ve Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Seyhan Çetin`in katıldığı `Kalp Damar Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri` konulu seminer büyük ilgi ile izlendi.      
Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli