Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Edremitte zeytinli ekmek üretildi

Edremitte zeytinli ekmek üretildi

Başbakan Recep Tayip Erdoğanın Tam buğday ekmeğini sofranızda bulundurun, beyaz unu sofranızdan kaldırın sözü üzerine, Edremitli Faruk Durukan, zeytinli ekmek üretmeyi başardı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın "Tam buğday ekmeğini sofranızda bulundurun, beyaz unu sofranızdan kaldırın" sözü üzerine, Edremit`li Faruk Durukan, zeytinli ekmek üretmeyi başardı. 
Türkiye`nin en gelişmiş bitki özü üretim tesislerini kurup işleten, bitki özleriyle ilaç ham maddeleri üreten, dünya zeytincilik sektörüne buluşlarıyla imza atan Kaşif Faruk Durukan, elde ettiği zeytin özünü ekmeğe katıp zeytinli ekmek üreterek halkın ekmeğine farklılık ve kalite getirdi. Başbakan Erdoğan`ın yaptığı açıklama üzerine tam buğday ve kepek karışımı ekmek üretmeye başlanırken, zeytinli ekmek de vatandaşların tüketimine sunuldu. Dünyanın en büyük bitki özü reaktörünün bulunduğu Edremit ilçesindeki bitki özü üretim tesisleri ve gelişmiş laboratuarın da ekmek üzerine çalışmalar yürüten Durukan, zeytinli ekmeği piyasaya sürdü.
İçeriğine bol miktarda zeytin özü karıştırılarak üretilen zeytinli ekmeği tadan Edremitli vatandaşlar, ekmeği doyurucu ve lezzetli buldu. Beyaz ekmeğe oranla rengi daha koyu görünen zeytinli ekmeğin Edremit`te seri üretimine başlanacağı öğrenildi.
Durukan, zeytinli ekmeğin dışında zeytinli simit denemesinde de başarı elde etti.
Gelir düzeyi düşük olan insanlara ek bir maliyet gerektirmeden zeytinli ekmek ile katkı sağlamayı hedeflediklerini açıklayan Durukan, "Yavan olarak da leziz bir biçimde tüketilmeye müsait olan zeytinli ekmek bölgemizde büyük beğeni topladı. Zeytinin pudrasının üretilmesi dünyada bir ilktir. Daha önceden İtalya bu ürünü bizden istemişti ve artık üretmeyi başardık. Ülkemizde bol miktarda zeytin üretiliyor ve böylelikle ekmek israfının önüne geçileceğine inanıyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false