Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

EDREMİT'TEKİ VAKIF ZEYTİNLİKLERİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

EDREMİT

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak,

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak, Edremit’te Vakıf Zeytinlerine ait, 14 bin dekarlık arazi üzerindeki 170 bin zeytin ağacının akıbetini gündeme taşıdı.

Edremit girişinde yer alan ve yaklaşık 14 bin dekarlık arazi üzerinde, 170 bin ağacın ne olacağını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getiren Aytekin, söz konusu alanın imar planında Sağlık Turizm Alanı olarak yer aldığını ifade ederken, bu büyük bölgenin imara açılması ve rant yaratılması hususundaki kamuoyunun endişelerine tercüman oldu.

 CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in konuşması şöyle:

 “Balıkesir Edremitte yer alan Vakıf Zeytinleri Genel Müdürlüğüne ait işletmede 1.5 ay önce  üretim durduruldu. Ve işçiler başka yere kaydırıldı.

Bu işletme 14 bin dekarlık arazide yaklaşık 170 bin zeytin ağacının yer aldığı bir alanda faaliyet göstermekteydi.

Bu tasfiye kararlarının ardından 170 bin zeytin ağacının ne olacağı sorusu cevap beklemektedir.  Bu arazinin ilerisinde yeni hastane yeri planlanmaktadır. Ve arazi, İmar planında Sağlık Turizm alanı olarak görülmektedir.

zeytin ve zeytinyağı ülkemiz için stratejik önemliyken zeytinliklerde üretim yapmak yerine bu arazide kurulu tesisin kapatılması bölgenin ranta teslim edileceği endişeleri yaratmaktadır. Bu konuyla ilgili endişelerin giderilmesi ve bu alanda ne yapılacağının Edremit kamuoyuyla paylaşılması halkın talebidir.”



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı