Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Edremit'te Turizm Haftası kutlandı

Edremit

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Edremit'te Güre Mahallesi'nde ki Adirna Otel'de düzenlenen törenler ile kutlandı.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Edremit'te Güre Mahallesi'nde ki Adirna Otel'de düzenlenen törenler ile kutlandı.
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Edremit Turizm Danışma Bürosu tarafından Güre Mahallesi'nde ki Adrina Otel'de tören düzenlendi.
Açılış konuşmasını yapan Adrina Otel Genel Müdürü Ceyhun Özsan, Türkiye'ye geçen yıl 41 milyon turist geldiğini ve 34 milyon dolar gelir elde edildiğini belirterek, İlçemizde 3 ay olan turizm sezonunu daha uzun bir zaman dilimine yaymak için özel sektör olarak biz turizmciler ve resim kurumlarımız ile birlikte çalışmalıyız.” dedi.
Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan yaptığı konuşmada, turizmden elde edilen gelirin 54 sektörde çarpan etkisi yaptığını belirterek Sorunların üstesinden gelmek için, birlikte inanacağız, birlikte çözeceğiz. O zaman bulunduğumuz şartlardan çok daha iyi yerlere geliriz. Kendimiz güzel bir ortamda yaşarız, cebimiz dolu olur, gelenler mutlu olur” dedi.
Konuşmaların ardından Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından turizm ile ilgili şiirler okundu. Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisi sunuldu.
Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen okullar arasında resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sanat atölyesi tarafından ahşap boyamam ve el sanatları sergisi açıldı. Konuşmalar ve sergi açılışından sonra verilen kokteyl ile tören sona erdi.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli