Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Efeler Diyarı Pamukçu´da ?Gülgülü Şenliği?

Efeler Diyarı Pamukçu´da ?Gülgülü Şenliği?

Altıeylül Belediyesi´nin düzenlediği 3. Geleneksel Gülgülü Şenliği Pamukçu Mahallesi´nde düzenlendi.

Altıeylül Belediyesi´nin düzenlediği 3. Geleneksel Gülgülü Şenliği Pamukçu Mahallesi´nde düzenlendi.
2 gün süren şenliklere ilgi büyük oldu. Efeler diyarı Pamukçu Mahallesi´nde gerçekleşen şenliklerde geleneklerimiz yaşatılırken, kültürümüz yeniden canlandırıldı.
İlk gece yapılan şenliklerde Anka Sanat ve Gençlik Spor Kulübü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Bandırma Kafkas Halk Oyunları Topluluğu ile Pamukçu Bengi Gençlik Spor Halk Oyunları Topluluğu gösterileri ile büyüledi. Daha sonra yöresel kıyafetler ile defile yapıldı, ardından Gülgülü Oyunu beğeni ile izlendi. Acemi asker ve testi taşımayı canlandıran Erfene oyunu oynandı. Gecede kültürel değerler yeniden yaşatıldı, gelenek ve göreneklerimizin bir kez daha yeşerdi.
Şenliğin ikinci akşamında ise halk oyunları ekibi gösterilerinin ardından Balıkesir´li Sanatçı Ceyhun Damla birbirinden güzel eserleri ile Pamukçu halkına güzel bir gece yaşattı. Pamukçulular Damla´nın şarkılarına eşlik etti, gece havai fişek gösterileri ile son buldu.
Gülgülü Şenliği´nde konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ?Altıeylül´ün en güzel mahallelerinden birisi Pamukçu. Burası zeybeklerin, yiğitlerin harman olduğu yer. Kültürlerin yaşatılması noktasında, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılması noktasında emek veren Pamukçu Bengi Kulübü üyelerini tebrik ediyorum. Pamukçu´nun efesi başkadır, başka efelere benzemez. Pamukçu´nun zeybeği heykelini ikili olarak yaptık, kısa sürede dikeceğiz. Bu kültürü yaşatacağız? dedi.
Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya ?Gülgülü şenlikleri ile ilgili bilgi aldım. Nişanlanan çiftlerin tanışması olarak canlandırılıyormuş. Örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi, birlik ve beraberliğimizin göstergesini gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir adım? diye konuştu.
Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ise ?Kültürümüzün bir parçası olan Bengi oyunlarımızı anıyoruz. Balıkesir´de pamukçu, bengi, harmandalı, iki keklik oyunlarımız var. Biz kültürümüze sahip çıkacağız, kültürel mirasımızı gelecek nesillere taşıyacağız.? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı