Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Efsane Başkan Saka, yeniden aday adaylığını açıkladı

Efsane Başkan Saka, yeniden aday adaylığını açıkladı

Edremit Körfezi´nin "efsane belediye başkanı" CHP´li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yeni dönem için adaylığını açıkladı.

Güre Beldesi´nde ve Edremit ilçesinde toplam 7 kez üst üste seçilerek Türkiye´nin rekortmen başkanı olan CHP´nin seçim kaybetmeyen Başkanı Kamil Saka, vatandaşlardan gelen talep üzerine 31 Mart 2019´daki yerel seçimlerinde yeniden aday olmaya karar verdi.
CHP Edremit İlçe Başkanlığı´na başvuruda bulunmak üzere, belediyeden yürüyerek ayrılan Başkan Kamil Saka´ya binlerce kişi eşlik etti.
CHP Edremit İlçe Başkanı Tayfun Gerkuş´a adaylık dosyasını teslim eden Başkan Saka, parti binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Yoğun kalabalık nedeniyle miting havasına dönüşen açıklamada Başkan Saka´nın konuşması sık sık ?Edremit´e derman Kamil Saka ile devam? sloganları ile kesildi.
Saka, konuşmasında şöyle konuştu: ?Edremit´te yaptığımız en önemli işlerden bir tanesi Edremit Belediyesi´ni satan değil, alan bir belediye haline getirdik. Aldığımız bu yerlerde yaptığımız işlerin bedelini anında kuruşu kuruşuna ödedik. Ciddi bir borç yüküyle devralmıştık. Bu borç yükünün büyük bölümünü ödedik ve yapılandırdık. En önemlisi zamanında yaklaşık 30 ay maaş almayan personeli olan Edremit Belediyesi´nde şu an bir günden bir güne maaşı gecikmemiştir. Bu maaş gecikmemesini Edremit´in malını veya geleceğini satarak değil, tasarruf yaparak sağladık. Biz geçmişten kalan makam araçlarına bindik, geçmişten kalan makam odaları, makam koltuklarında oturduk. Ama Edremit´i Ağır Ceza Mahkemelerinin koridorlarına değil, Avrupa Birliği´nin koridorlarına taşıyarak 12 yıldızlı ödüllü bir kent haline getirdik. Bundan dolayı suçlu olacaksak biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz.?
Saka´nın aday adaylığı başvurusunda kendisine eşlik edenler arasında; Akçay Belediyesi eski Başkanı ve Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Zeytinli Belediyesi eski Başkanı Hasan Arslan, Altınoluk Belediyesi eski Başkanı İsmail Aynur, Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Semerci, CHP´li Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, esnaf odaları başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, eski belediye başkanları, partililer ve binlerce vatandaş yer aldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false