Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Muğla koylarında

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Muğla koylarında

Merkezi Balıkesir-Edremit´te bulunan, Ege ve Marmara Bölgelerinden çevre dostu 26 Belediyenin oluşturduğu Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği, 28 Şubat-1 Mart 2017 tarihlerinde Muğla ve Bazı ilçelerinde inceleme ve temaslarda bulundu.

Daha önce 17-18 Ocak.2017 tarihlerinde Menteşe-Datça-Yatağan ve Milas Belediye Başkanlarını makamlarında ziyaret ederek bölgenin çevre sorunları hakkında temaslarda bulunan Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu ve beraberindeki heyet, bu defa Marmaris ve Ortaca Belediye Başkanları ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün´ü makamlarında ziyaret ederek Muğla´nın çevre sorunları konusunda bilgi alışverişinde bulundu.
?Sonsuz Kaynağımız Güneş ´´ projesi ile Türkiye´nin lisanssız onaylı ilk güneş enerji santralini kurarak yeşil enerji üretimi konusunda ilk adımı başlatmış olması ve çevreye duyarlı başarılı çalışmaları nedeni ile Başkan İnceoğlu, Başkan Gürün´ü kutladı.
Birlik Başkanı İnceoğlu ayrıca Gökova Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı ve Muğla Çevre Platformu Sözcüsü A.Serdar Denktaş ile Ula-Akyaka da bir araya gelerek bölgenin çevre sorunları, dernek ve platform çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Başkan İnceoğlu, ?Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından getirilen doğal SİT derecelendirme değişikliği ile Muğla ve Ayvalık´ın da içinde bulunduğu ülkemizin 20 özellikli bölgesinde bulunan ?Özel Çevre Koruma Bölgeleri´nin büyük bir bölümünün imara açılma hazırlıkları yapılmaktadır. Bu projenin gerçekleşmesi halinde Cennet Muğla´nın kıyıları, bakir koyları, eşsiz ormanları ve tarım alanlarında 50 bin dönümlük arazi turistik yapılaşmaya, 550 bin dönümlük arazi ise günübirlik turistik tesisler adı altında, betonlaşmaya teslim tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Bu uygulamadan derhal vazgeçilmelidir. Unutulmamalıdır ki; doğayı tüketmek cinayettir. Katlettiğiniz doğayı geriye getiremezsiniz. Cennet Muğla ve eşsiz güzellikteki kıyı ve koyları imar rantçılarına peşkeş çekilemez.? dedi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false