Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Eğitim Bir-Sen, 2018´in ilk Divan Toplantısı´nı yaptı

Eğitim Bir-Sen, 2018´in ilk Divan Toplantısı´nı yaptı

Eğitim Bir-Sen Balıkesir 2 No´lu Şubesi, 2018 yılının ilk Divan Toplantısını gerçekleştirdi.

Eğitim Bir-Sen Balıkesir 2 No´lu Şubesi, 2018 yılının ilk Divan Toplantısını gerçekleştirdi.
Eğitim Bir Sen Balıkesir 2 Nolu Şube, Şube Başkanı Doç. Dr. İbrahim Aydın başkanlığında işyeri temsilcilerinin katılımı ile 2018 yılının ilk Divan Toplantısı yapıldı.
Balıkesir Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ve Balıkesir Kredi Yurtlar Kurumu çalışanlarına hizmet eden Eğitim Bir-Sen Balıkesir 2 No´lu Şube Divan Toplantısı´nda üyelerinin sorunları ele alındı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın, Balıkesir Üniversitesi´nin yönetimsel sorunları olduğunu, bu nedenle şehrin gözbebeği olan üniversitenin bırakın mevcudu korumayı, günden güne geriye gittiğini söyledi.
Büyük zorlularla kurulan Tıp Fakültesi´nin atılım yapamaması ile birçok kaliteli hekimin fakülteden ayrıldığını, acil servisin açılamadığını, insanların randevu dahi alamadıklarını, bazı bölümlerin hekim yetersizliği nedeniyle kapandığını belirten Aydın, ?Maalesef 1 milyon 200 bin hemşerimiz hala İzmir, Bursa ve Manisa´daki üniversite hastanelerine gitmeye mahkum? dedi.
Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine yardımcı doçentliğin kaldırılması ile ilgili çalışmalar başlatan YÖK´ü de uyaran Aydın, hali hazırda görev yapan 38 bin yardımcı doçent doktor unvanlı akademisyenin mağdur edilmemesini istedi.
Yardımcı doçentliğin 1980 darbe ürünü olduğunu, ancak 37 yıldır bu kadronun özlük hakkı gibi algılanmaya başladığının altını çizen Doç. Dr. Aydın, ?Yerine ismi değiştirilerek başka unvanlar icat edilecekse değişiklik yapılmasına gerek yok. Altyapısının iyi oluşturularak yapılacak değişlikte 2 noktaya dikkat edilmesi gerekir. Birincisi, 38 bin civarındaki mevcut yardımcı doçentin özlük, mali, sosyal statü ve saygınlığına halel getirilmemesi, ikincisi ise akademik seviye ve kalitenin aşağıya çekilmemesi. ? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli