Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Eğitim-İş Başkanı Balık, Bandırma´da

Eğitim-İş Başkanı Balık, Bandırma´da

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Balık, Bandırma´yı ziyaret etti.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Balık, Bandırma´yı ziyaret etti.
Bandırma´da bazı okulları ziyaret eden Balık, daha sonra sendikanın Bandırma temsilciliğine geldi. Balık, burada Bandırma temsilcisi Kadir Taylan ve üyelerle düşünce alışverişinde bulundu.
Balık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 81 ilde örgütlendikleri ülkemizde, 46 şubede toplam 50 bin üyeleri bulunduğunu belirtti. Genel başkan Balık, ülkemizdeki eğitim-öğretim sisteminin sürekli gerilediğine dikkat çekerken, ?Cumhuriyet tarihinin en gerici eğitim sistemini yaşıyoruz? dedi. Eğitim-öğretim sisteminin laiklikten uzaklaşıp dinselleştirildiğine işaret eden Balık, şu değerlendirmede bulundu:
?Hükümet, insanları inançsızlıkla suçlayıp, eğitim-öğretimi dinsel bir yapıya büründürdü. Böylece uygulamalarına karşı çıkanları ötekileştiriyor. Böylece de gerici bir eğitim uyguluyor. Dershaneleri, vatandaşa ekonomik yük getiriyor diye kapattıktan sonra bu dershaneleri, özel okullara dönüştürdüler. Şimdi, vatandaşların paraları bu okullara gidiyor. Bugün, devlet okulları, velilerin katkılarıyla ayakta duruyor. Bu arada, vatandaşın paraları, okullarda gerçekleştirilen yardım kampanyalarıyla başta ENSAR olmak üzere iktidara yakın çeşitli vakıf ve derneklere aktarılıyor. Okul müdürleri etkisiz ve yetkisiz. Sadece siyasi iktidardan gelen emir ve talimatları uyguluyor. Bu nedenle bu görevlere, yönetim açısından yetersiz, biat edenler atanıyor. Ders kitaplarını FETÖ´den temizleyeceklerini öne sürerek 53 dersin müfredatını değiştiriyorlar. Bizlerden, eğitim çalışmaları olarak müfredat konusunda, internet üzerinden 10 Şubat´a dek görüş bildirmelerini istediler. Ancak, bu düşüncelerimizi hiç dikkate almadılar. Eğitimin değeri her geçen gün düşüyor. Bu arada önümüzdeki dönem için eğitim-öğretim açısından çok daha büyük bir tehlike gündemde bulunuyor. Hükümet, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası´nı kaldırıp, eğitim-öğretimi yerel yönetimlere bağlamak istiyor. Bu gerçekleşirse, eğitim çalışanlarının iş güvencesi ortadan kalkacak, eğitim-öğretim, belediye başkanlarının siyasi görüşüne bağlı şekilde siyasallaşacaktır.?
Eğitim-İş Sendikası Başkanı Mehmet Balık, şimdilik tüm sorunlarını erteleyerek, halk oylaması sona bıraktıklarını belirtirken, ?İlk önceliğimiz, ülke bütünlüğümüzün korunmasıdır. Bunun için 16 Nisan´da yapılacak halk oylamasında ?HAYIR´ diyeceğiz? dedi.
Balık, hükümetin uyguladığı politikalar doğrultusunda Büyük Ortadoğu Projesi´nin(BOP) de sürdüğünü sözlerine ekledi.
Kadir Taylan´ın başkanlığındaki Eğitim-İş Sendikası Bandırma Temsilciliği´nde 192 üyenin bulunduğu öğrenildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli